Afbeelding
Theo Beumer

Renée van Ginkel vertrekt van DVO naar Fortuna

20 mei 2021 om 21:32 Korfbal

BENNEKOM DVO/Accountor zal de jacht op de nationale korfbaltop vervolgen zonder Renée van Ginkel. De jeugdinternational vertrekt naar Fortuna/Delta Logistiek om haar topsportambities een extra impuls te geven.

Van Ginkel kwam in de junioren over van Tweemaal Zes en debuteerde al op 17-jarige leeftijd namens DVO/Accountor in de Korfbal League, maar een plek in de startende acht wist ze daarna niet te bemachtigen. Op zoek naar speelminuten op niveau vertrok de leergierige speelster daarom in 2018 naar toenmalig hoofdklasser GG/IJskoud de Beste, om zich onder hogere druk door te ontwikkelen. In Wormer maakte ze de promotie van GG naar de Korfbal League mee, maar als bankzitter had ze daarin slechts een bescheiden aandeel. Na een jaar keerde ze weer terug in Bennekom.

Aanvankelijk had ze daar ook onder Richard van Vloten nog niet de vurig gewenste basisplaats, totdat Saskia van der Zee kort voor de start van de competitie uit de startopstelling wegviel wegens een auto-ongeluk. Van Ginkel greep de plotselinge kans met beide handen aan en sindsdien is ze niet meer weg te denken uit het vaste Bennekomse dameskwartet. Van Vloten betreurt dan ook het vertrek van één van zijn sterkhouders, die afgelopen seizoen zelfs nog even de aanvoerdersband droeg: ,,Ik vind het erg jammer dat ze vertrekt. Na haar terugkeer van GG heeft ze een goede ontwikkeling doorgemaakt, wat dus blijkbaar niet onopgemerkt is gebleven. We zullen haar gedrevenheid gaan missen.’’ 

Als één van de weinigen binnen de selectie gaf Van Ginkel vanwege de interesse van Fortuna niet direct haar onverdeelde jawoord op een langer verblijf in Bennekom: ,,Ik heb een paar gesprekken gehad met Fortuna wat mij een goed gevoel gaf, maar wat het ook heel lastig maakte om tussen DVO en Fortuna te moeten kiezen. Ondanks dat ik het super erg naar mijn zin heb bij DVO, heb ik toch gekozen voor een nieuw avontuur bij Fortuna om mij daar hopelijk nog verder te kunnen ontwikkelen en mee te kunnen spelen voor de prijzen.”

Bij de verliezend zaalfinalist van afgelopen seizoen komt ze bovendien samen te spelen met haar vriend Joren van Nieuwenhuijzen. ,,Dat is zeker mooi meegenomen en het zat natuurlijk wel in mijn achterhoofd tijdens het nemen van deze beslissing, maar in de eerste plaats heb ik de keuze wel echt op korfbal gebaseerd.”

Van Ginkel sluit graag af met een woord van dank aan de vereniging waar ze het overgrote deel van haar opleiding genoot: ,,Ik kijk terug op fantastische jaren bij DVO en DVO blijft ook altijd een speciaal plekje in mijn hart houden! Ik ben DVO enorm dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen om te komen waar ik nu sta en wat het ook mogelijk heeft gemaakt om deze stap naar Fortuna te kunnen maken. Ik wil iedereen binnen DVO super bedanken voor de mooie jaren en jullie zullen mij vast nog regelmatig zien.’’

Net als haar hoofdtrainer betreurt DVO het vertrek van weer een topper in de dop, maar wenst het Van Ginkel natuurlijk veel succes bij haar nieuwe club. Met ook oud-DVO’ers Jessica Lokhorst en Fleur Hoek in Fortuna-dienst ontstaat er inmiddels een behoorlijke groen-witte enclave in Delft. Gezien de ontwikkeling van die dames gaat Renée ongetwijfeld een mooie, sportieve toekomst tegemoet.

bron: www.dvo-korfbal.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie