Afbeelding
Theo Beumer

Nederland U19 met vier DVO spelers naar World Cup

23 september 2021 om 13:00 Korfbal

BENNEKOM Nederland U19 is woensdag afgereisd naar Tsjechië, waar het dit weekend deelneemt aan de IKF U21 Korfball World Cup 2021. Vrijdag neemt U19 het op tegen Slowakije en Tsjechië, zaterdag tegen Portugal en Hongarije en zondag tegen Duitsland. Bij de selectie de DVO spelers Lisanne Fleer, Danique van der Garde, Annelie de Korte en Krijn van het Kaar. 

,,Allereerst is het voor deze groep talenten fijn dat we weer een toernooi kunnen spelen. Dat is alweer een tijd geleden”, zo vertelt U19-bondscoach Leon Simons. ,,We hebben in de afgelopen periode natuurlijk minder kunnen spelen en trainen dan normaal, maar dat geldt ook voor de andere landen. Naast ontwikkelen op zo’n podium is onze doelstelling uiteraard om het toernooi te winnen, waarbij ik dus ook erg benieuwd ben waar iedereen staat.”

Nederland U19 speelt april 2022 het WK, ook in Tsjechië. Mede omdat de huidige U19-groep in de afgelopen periode de internationale toernooien gecanceld zag worden (World Cup U17 in 2020 en WK U19 in 2021) heeft het KNKV besloten om een U19-selectie internationale ervaring op te laten doen tijdens deze U21 World Cup.

Het gevolg is wel dat de DVO spelers, waarvan Annelie de Korte tot dusverre een basisplaats had in de hoofdmacht, zaterdag bij de competitiewedstrijden zullen ontbreken.

Bron: www.korfbal.nl

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie