DVO laat PKC ontsnappen

3 oktober 2021 om 10:40 Korfbal

.BENNEKOM Met nog twintig minuten op de klok, leek DVO met een 11-7 voorsprong op weg naar een zege op PKC. Maar uiteindelijk stond er een 11-14 eindstand op het scorebord. ,,Wij hebben PKC laten ontsnappen’’, keek Richard van Vloten terug.

De DVO trainer zag dat de doelpunten duur waren in het duel tussen de nummers een en twee. ,,Het was voor beide teams een eerste echte test. Er was sprake van een redelijk evenwicht. Dat er weinig werd gescoord, was een combinatie van goed verdedigen en aanvallende onmacht. Er waren 44 en 43 pogingen. Dan kun je spreken van een laag scoringspercentage.’’

DVO nam een 4-0 voorsprong. ,,Wij begonnen goed. Hadden ook de kansen uit te lopen naar 6-0. Maar nu kwam PKC terug tot 4-2. De ruststand was 6-4.’’

,,De tweede helft begonnen wij goed. Wij liepen uit naar 11-7. Daarna viel het helemaal stil. Het werd onrustig bij ons. Wij gingen te geforceerd aanvallen. Er waren te veel fouten in de passing. En dan verlies je met 7-11.’’

,,Dan hou je zeker een slecht gevoel over aan deze wedstrijd. Een overwinning had zeker gekund. We hadden het beter moeten uitspelen. De teleurstelling en frustratie was er zeker. Dan zie je dat het verschil tussen ons en PKC een stukje volwassenheid is. Een leerpunt is hoe wij een volgende keer omgaan met zo’n voorsprong.’’

,,Als je het over het grote geheel bekijkt, hebben we goede veldcompetitie gedraaid. Achter PKC gaan wij als tweede de zaal in. Zijn volop in de race voor de play-offs. Nu gaan we ons voorbereiden op de zaal’’, besluit Richard van Vloten. Vanwege het EK start de korfballeague pas in het weekeinde van 20 en 21 november.

Doelpunten: Annelie de Korte 3, Caitlin Keller, Chris van Haren en Gertjan Meerkerk 2, Roos Scherrenburg en Daniëlle Boadi 1.