Caitlin Keller
Caitlin Keller Theo Beumer

PKC te sterk voor DVO

30 januari 2022 om 10:31 Korfbal

BENNEKOM De korfballers van DVO/Accountor hebben hun eerste nederlaag van het seizoen geleden. Veelvuldig landskampioen PKC/Vertom was met 35-26 te sterk.

,,Plat gezegd was het verschil het afrondingspercentage’’, luidde de eerste analyse van Richard van Vloten. ,,Het aantal pogingen lag dicht bij elkaar. Maar zij schoten 30%, en wij 23%. Dat is overigens niet eens zo slecht. Overall gezien was PKC beter en scherper.’’

,,Wij begonnen sterk. Opzet was dat PKC achter ons zou aan lopen en snelle aanvallen zou gaan spelen. Al redelijk snel had PKC het initiatief. Het was heel lastig langszij te komen, laat staan hen voorbij te gaan. Tot de rust (16-14) konden wij het nog bijbenen.’’

,,Dat lukte na de rust niet. PKC liep uit naar 28-20. De wedstrijd was gespeeld. Vanwege blessures moesten Roos Scherrenburg, Annelie de Korte en Gertjan Meerkerk gewisseld worden. Dan moet ik de ploeg een compliment geven dat ze uiteindelijk er toch 26 ingooien. Maar een verdiende nederlaag. Wij kregen en nu 35 tegen en afgelopen week 29 tegen TOP. Daar word ik niet blij van. Daar moeten we de komende week aan gaan werken’’, stelt de trainer nadrukkelijk.

DVO is nu ook koploper af. ,,Wij werden gezien als de best presterende ploeg in de Korfbal League, en ook als de te kloppen ploeg. Dat is een nieuwe rol, waar we aan moeten wennen. Zaterdag was PKC op alle fronten beter. Daar moeten wij weer van leren.’’

Komende zaterdag speelt DVO de laatste poule wedstrijd tegen Oost Arnhem. Een wedstrijd puur om de statistieken. ,,Die wedstrijd willen wij zeker winnen. Maar we gaan geen onnodige risico’s nemen. Van de blessuregevallen verwacht ik dat wellicht Annelie zal ontbreken.’’

Na Oost Arnhem is er week rust, waarna de kampioenspoule gaat starten. Allen DVO, PKC en Fortuna zijn op dit moment zeker van die poule.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 5, Annelie de Korte, Chris van Haren en Caitlin Keller 4, Koen van Roekel 3x, Jeffrey van Huenen en Menno van der Neut 2, Roos Scherrenburg en Daniëlle Boadi 1.