Robbe de Wit
Robbe de Wit Theo Beumer

DVO start met een prima uitgangspositie de kampioenspoule

6 februari 2022 om 10:53 Korfbal

BENNEKOM De korfballers van DVO/Accountor eindigden het eerste gedeelte van de competitie met een zege. Oost Arnhem werd met 27-23 verslagen.

Ondanks dat het een wedstrijd was die om des keizers baard ging, had Richard van Vloten halverwege een donderspeech nodig, zijn ploeg op de juiste weg te krijgen. ,,Ik was niet blij over de eerste helft. De wedstrijd die wij speelden, was tegen alle afspraken in. Wij hadden de wedstrijd serieus benaderd. De laatste twee ontmoetingen 64 tegendoelpunten gekregen. Het was zaak de focus en het ritme weer terug te krijgen. Wij wilden het verschil op de ranglijst laten zien.’’

,,Het begin was nog wel aardig. Wij hadden toen al een marge van een doelpunt of zes moeten nemen. Maar het liep helemaal anders. Wij kwamen op vijf achter: 10-15. Zeker 15 tegendoelpunten tegen de hekkensluiter is niet best.’’ Halverwege was het 11-15.

De woorden van de DVO trainer leken effect te sorteren. In de tweede helft was het binnen een mum van tijd gelijk: 16-16. ,,Wij verzuimden opnieuw de laatste tik uit te delen. Kwamen zelfs weer met 19-21 achter. Met Robbe de Wit en Jeffrey van Huenen in de ploeg voor Menno van der Neut en Chris van Haren, ging dat vak weer lopen. Uiteindelijk win je dan op kwaliteit met 27-23. Maar de wedstrijd was zeker niet goed. Positief is dan wel weer dat je opnieuw er 27 maakt.’’

DVO/Accountor was net als PKC/Vertom al een paar weken zeker van de kampioenspoule. Naast Fortuna/Delta Logistiek, KZ/Thermo4U en LDODK/Rinsma Modeplein uit de andere poule, plaatste DOS’46 zich met een gelijkspel bij TOP/LITTA als laatste. Gunstig voor de Bennekommers, omdat het resultaat tegen DOS (twee keer winst) wordt meegenomen naar de kampioenpoule. Net als PKC start DVO met zes punten, waar DOS er nul heeft. In de andere poule moet nog KZ tegen Fortuna worden gespeeld. Als Fortuna wint, beginnen zij met acht punten. KZ staat dan op vier en LDODK op nul.

De eerste vier van deze poule gaan naar de play-offs. Met dus een marge van zes punten is DVO met nog zes wedstrijden te gaan, een eind op weg bij de eerste vier te komen. ,,Onze uitgangspositie is goed. Maar wij moeten onszelf zeker niet rijk rekenen. De laatste wedstrijden waren niet goed genoeg. Zaak is deze nu achter ons te laten. Wij moeten terug naar de eerste zes, zeven wedstrijden. De juiste mindset weten te vinden. Wij moeten weer dynamischer gaan spelen en de betere kansen selecteren.‘’

,,Wij hebben nu een weekje rust. Dan begint de kampioenspoule. Fortuna, KZ en LDODK zijn allemaal sterke tegenstanders. Wij gaan ons nu daar op voorbereiden en ook zorgen dat we fris aan die serie gaan beginnen’’, besluit Richard van Vloten.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 10, Caitlin Keller 5, Annelie de Korte en Menno van der Neut 3, Jeffrey van Huenen 2, Robbe de Wit, Daniëlle Boadi, Roos Scherrenburg en Koen van Roekel 1.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.