Daniëlle Boadi
Daniëlle Boadi Theo Beumer

DVO roept nederlaag op zich af

27 februari 2022 om 10:35 Korfbal

BENNEKOM ,,Als je een aantal doelrijpe kansen mist, roep je een nederlaag op je af.’’ Woorden van trainer Richard van Vloten na een teleurstellende nederlaag van 23-21 van DVO Accountor bij LDODK/Rinsma Modeplein.

In Friesland kende DVO een stroeve start. ,,Wij werden overrompeld. Verdedigden ook heel naiëf. Aanvallend was het ook onder de maat, omdat veel rebounds verloren gingen. En als LDODK dan ook nog eens een bizar schotpercentage van 40% heeft, sta je er acht achter (15-7). Wij hebben tactisch toen het een en ander gewijzigd. Het vak van Chris van Haren en Menno van der Neut ging achter verdedigen. Dat viel goed uit. Bij de rust was het verschil nog vier (15-11). Wij hadden echt nog het gevoel de wedstrijd te kunnen kantelen.’’

,,Dat leek ook te gebeuren’’, ging Van Vloten verder. ,,Ook al omdat een aantal vakwissels goed uitvielen. Robbe de Wit en Jeffrey van Huenen vielen opnieuw goed in, en lieten weer zien hoe belangrijk zij zijn voor de ploeg. Bij 18-18 kwamen wij langszij. Bij 19-19 misten wij een aantal opgelegde kansen, waaronder een strafworp. Dan pakt LDOD het toch weer op, en winnen zij toch met 23-19. Heel teleurstellend.’’ Voor de thuisploeg, getraind door oud DVO trainer Gerald Aukes, waren het de eerste punten in de kampioenspoule.

DVO staat nog wel op plaats drie. Maar moet nog wel punten pakken om zich definitief te plaatsen voor de play-offs. ,,Bij winst vandaag hadden we daar met een half been gestaan. Nu ligt er meer druk op de wedstrijd zaterdag thuis tegen KZ. Die staan vierde met twee punten achter. Om de druk nog niet hoger te maken, moeten we zien zaterdag te winnen’’, besluit Richard van Vloten.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 8, Daniëlle Boadi 3, Caitlin Keller, Menno van der Neut en Jeffrey van Huenen 2, Koen van Roekel, Annelie de Korte, Chris van Haren en Robbe de Wit 1.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie