Chris van Haren
Chris van Haren Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Goede herstart DVO op het veld

Korfbal

BENNEKOM De korfballers van DVO/Accountor kenden een goede herstart op het veld. In het verre Arnemuiden werd TOP met 12-23 verslagen.

,,In het verleden hebben wij hier vaak lastige potjes gespeeld. Onze doelstelling was snel een gaatje te slaan, en de wedstrijd dan makkelijk uit te spelen. Dat lukte. Halverwege was het 4-13. ,,Prima’’, oordeelde Richard van Vloten.

,,Voor de tweede helft wilden wij proberen de dertig te bereiken. Dat is niet gelukt. De wedstrijd kabbelde wat voort. Het niveau verschil was ook groot. De concentratie viel wat weg. Maar alles bij elkaar, een goede start. Mooi was ook dat Danique van de Garde en Lisanne Fleer hun eerste minuten in DVO 1 konden maken’’, stelde de trainer, die buiten de geschorste Daniëlle Boadi (Lois Bakker was vervangster) met zijn vertrouwde basis was begonnen.

DVO staat tweede met tien punten uit zes ontmoetingen. PKC heeft een punt meer. Dinsdagavond (20.30 uur) komt nummer drie TOP/LITTA op bezoek. Bij een winst zijn de play-offs veilig vrijwel zeker. ,,Dat is ook ons doel. De nummer twee speelt tegen de nummer een van de andere poule. Maar we zijn ook nog in de race om eerste plaats in de poule’’, besluit Richard van Vloten.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 7, Chris van Haren 5, Caitlin Keller 3, Koen van Roekel, Menno van der Neut en Danique van de Garde 2, Annelie de Korte en Lois Bakker 1.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

advertentie