Koen van Roekel
Koen van Roekel Theo Beumer

DVO internationals niet geselecteerd voor World Games

Korfbal

BENNEKOM Bondscoach Jan Niebeek heeft woensdag de selectie voor de World Games 2022 in Birmingham (Verenigde Staten) bekend gemaakt. De DVO internationals Koen van Roekel, Annelie de Korte en Caitlin de Korte vallen buiten de boot. Barbara Brouwer, die komend seizoen de overstap maakt naar de Bennekomse club, is wel van de partij. 

De toernooiselectie – die op 20 mei aanstaande doorgegeven moet zijn aan de organisatie van de World Games – bestaat uit zeven vrouwen en zeven mannen. ,,Wij hebben genoten van de afgelopen periode, waarin op het scherpst van de snede is gestreden om een plek te bemachtigen in de toernooiselectie. Met deze verplichte bekendmaking maken we nu de volgende stap richting de World Games.” 

De selectie bestaat uit de volgende namen: Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta Logistiek), Esther Cordus (KZ/Thermo4U), Barbara Brouwer (TOP/LITTA), Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom), Sanne van der Werff (PKC/Vertom), Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek) en Anouk Haars (KZ/Thermo4U) bij de vrouwen. De volgende mannen kregen een uitnodiging: Daan Preuninger (Fortuna/Delta Logistiek), Olav van Wijngaarden (PKC/Vertom), Terrenc Griemink (GG/IJskoud de Beste), Harjan Visscher (Fortuna/Delta Logistiek), Alwin Out (KZ/Thermo4U), Laurens Leeuwenhoek (PKC/Vertom) en Jelmer Jonker (PKC/Vertom)

De World Games 2022 vindt plaats van 7 tot en met 17 juli, het korfbaltoernooi start op woensdag 13 juli met de poulefase. TeamNL Korfbal treft in poule A Chinees Taipei, Portugal en Tsjechië. In poule B neemt België het op tegen China, Duitsland en Suriname. Zaterdag 16 juli worden de halve finales gespeeld, de finale staat op zondag 17 juli gepland.


In aanloop naar de World Games speelt TeamNL Korfbal nog een aantal interlands. Op dinsdag 24 mei wordt er in Bennekom tegen Duitsland gespeeld, op zondag 19 juni is in Gorredijk Suriname de tegenstander en op zondag 26 juni speelt TeamNL Korfbal in Den Haag tegen België. Maandag 4 juli vertrekt de selectie naar Amerika.

advertentie