Vierde overwinning op rij voor ckv Reehorst’45

29 mei 2022 om 22:34 Korfbal Deel je nieuws

Ckv Reehorst ‘45 1 heeft de uitwedstrijd bij ESDO uit Kockengen met 13-24 in winst weten om te zetten. Hiermee behaalt de ploeg de vierde op rij en hebben daarmee nog de volle winst sinds de zaal gepakt. Aanvankelijk begon de wedstrijd nog moeizaam. Reehorst wist ondanks moeite in de afronding toch zijn goals te maken. Hoewel ze achter de feiten aanliepen wist ESDO toch in het kielzog mee te scoren. Dit was het beeld van de eerste helft die werd afgesloten met een 9-12 stand. Direct na rust wisten de Edenaren met beter spel nog makkelijker de korf te vinden, terwijl het aan de andere kant de verdediging beter op orde had. Hierdoor kon de ploeg gestaag uitlopen naar een ruime marge en was de overwinning binnen. Daarna werd het spel wat rommeliger en vielen er aan beide kanten nog wat goals, die leidden tot een 14-23 eindstand. Door een nederlaag van VZOD bij Madjoe bezet Reehorst momenteel de tweede plek in de poule, die recht geeft op promotie. Als Reehorst ook zijn laatste twee wedstrijden wint is promotie een feit. De eerstvolgende wedstrijd hiervan is, na een vrij pinksterweekend, over twee weken bij HKC uit Utrecht. Deze ploeg is inmiddels kampioen en dus zal winst een pittige uitdaging worden. De wedstrijd start 11 juni om 15.30 uur in Utrecht. In navolging van deze wedstrijd heeft ook Reehorst 2 hun belangrijke wedstrijd in strijd om het kampioenschap overtuigend weten te winnen van de koploper. Door deze overwinning nemen zij de koppositie over en als de laatste twee wedstrijden gewonnen worden zijn het kampioenschap en bijbehorende promotie een feit. Kortom nog een paar spannende weken voor de boeg voor beide selectieteams.