Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Korfballers DVO schrijven historie

4 juni 2022 om 22:01 Korfbal

BENNEKOM De korfballers van DVO/Accountor hebben zaterdag historie geschreven. Door een 14-23 overwinning bij Fortuna/Delta Logistiek, plaatsen de Bennekommers zich voor de landelijke veldkorfbal finale. In de eindstrijd is PKC/Vertom de opponent. De veelvuldig landskampioen was in de andere halve finale met 17-15 te sterk voor LDODK/Rinsma Modeplein.

DVO was tweede in de Ereklasse B geworden, en moest dus op bezoek in Delft bij de nummer een van de Ereklasse A. Fortuna is ook de regerend landskampioen in de zaal en was op jacht naar de dubbel. ,,Een overwinning lag zeker niet in de lijn van de verwachtingen’’, begon Richard van Vloten zijn terugblik op de meer dan verrassende overwinning.

,,Na de slechte wedstrijd van afgelopen week, hebben wij onze rug gerecht’’, ging de DVO trainer verder. ,,Vanaf de start waren wij de bovenliggende partij. Verdedigend hadden wij de wedstrijd onder controle. In aanvallend opzicht speelden wij geduldig naar de juiste kansen. Ook ons schotpercentage was hoog. Wij kwamen snel voor. En die voordelige marge ook niet meer uit handen gegeven. Halverwege was het 9-12.’’

TEAMPRESTATIE ,,In de tweede helft wisten wij de voorsprong uit te bouwen. Fortuna ging steeds meer forceren. Maar wij bleven heel gedisciplineerd spelen. Zijn nooit is de problemen gekomen. Het was een echte teamprestatie’’, oordeelde Richard van Vloten, die opmerkte dat Fortuna wel veel wisselde, maar juist in de fase dat de voorsprong opliep, met haar beste team speelde.

,,Dit is natuurlijk een enorme opsteker. Tegen PKC gaven wij niet thuis. Nu schrijven wij historie en een mijlpaal voor DVO. Nog niet eerder haalde een eerste seniorenteam de landelijke finale.’’

,,Het is zeker niet zo dat wij nu denken, mooi dat wij de finale hebben gehaald. Wij willen deze ook winnen. Wij hebben dit seizoen twee keer van hen op het veld verloren: 11-14 en 21-10. Ik geloof niet dat ik ook maar een speler hoeft te motiveren. Zaak is dat wij in ieder geval een veel betere wedstrijd spelen dan een week geleden. En nu we in de finale staan, willen we de kans ook met twee handen aangrijpen deze proberen te winnen’’, besluit Richard van Vloten.

De finale vindt plaats op zaterdag 11 juni op het terrein van Dalto in Driebergen.

Doelpuntenmakers: Gertjan Meerkerk 6, Menno van der Neut en Chris van Haren 4, Daniëlle Boadi, Caitlin Keller, Annelie de Korte en Koen van Roekel 2 en Roos Scherrenburg 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie