PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ede

Wildcard voor Van Wikselaar voor WK Supersport in Assen

Motorsport
Foto: Rallymaniacs
vr 29 mrt, 11:04
Wiljan van Wikselaar.
Wiljan van Wikselaar.
HARSKAMP

Wegracer Wiljan van Wikselaar heeft een wildcard gekregen voor het WK Superbike in Assen. In het weekend van 19 tot en met 21 april komt het WK-circus naar Drenthe. De 28-jarige Van Wikselaar komt in actie in de World Supersport klasse.

Van Wikselaar, regerend Dutch Supersport kampioen, komt aan de start verschijnen op een Ducati Panigale V2 in de kleuren van zijn eigen WIXX Racing. ,,Ik ben super blij dat ik een wildcard heb gekregen voor de World Supersport klasse tijdens het WK Superbikes in Assen. Het is een droom die uitkomt, maar het is wel een sprong in het diepe,’’ zo reageerde de enthousiaste wegracer. ,,Pas in 2019 stapte ik voor het eerst op een racemotor en nu krijg ik deze kans om met de besten van de wereld te racen. Een kans die ik natuurlijk met beide handen heb aangepakt. We gaan er zonder verwachtingen heen en het doel is om me te kwalificeren voor de races, zodat ik daar zoveel mogelijk kan leren.”
In het WK Supersport behoort de Nederlander Glenn van Straalen tot de vaste deelnemers. De coureur van het Ten Kate Racing team hoopt in Assen in de top tien te eindigen.

IDM SUPERSPORTS 600

Na het WK evenement en met de 2023 Dutch Supersport titel op zak keert Van Wikselaar terug in het Open Duitse kampioenschap. De Harskamper rijdt in 2024 het IDM Supersport 600 kampioenschap.
Wiljan van Wikselaar is de vierde Nederlander die met een wildacrd in Assen van start gaat. Eerder werd al bekend dat Achterv..

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via: