Kimberley Bos.
Kimberley Bos. Epa/toms Kalnins

Skeletonster Kimberley Bos had blinde paniek na nachtmerrie over helm

23 februari 2024 om 22:00 Overig

WINTERBERG (ANP) Skeletonster Kimberley Bos heeft in de nacht tussen haar eerste en twee dag van het WK in Winterberg gedroomd over haar helm. Donderdag kreeg Bos voorafgaand aan de tweede run haar helm niet goed vast. Die fout kostte haar een goede notering. Ze werd uiteindelijk negende.

,,Ik ging best goed naar bed, maar ik ben een paar keer in blinde paniek wakker geworden, omdat ik in mijn droom mijn helm niet vast kon krijgen. Dan zit je met je hartslag omhoog en moet je weer tot rust komen om in slaap te komen. Dat is niet ideaal”, laat Bos in een verklaring weten.

‘ONTZETTEND ZONDE’

,,Ik denk niet dat het effect heeft gehad op de wedstrijd, maar de energie heb ik gisteren al verspild in de tweede run. Toen heb ik de keus gemaakt om in ieder geval naar beneden te gaan, zodat ik vandaag kon starten. Anders waren alle mensen die hier vrijdag stonden te kijken er voor niets geweest en dat zou ontzettend zonde zijn geweest.”

PODIUMPLEK

Bos denkt dat ze zonder de fout met de helm om de podiumplekken zou hebben meegedaan. ,,Mijn doel was om vandaag twee heel snelle runs neer te zetten. Ben ik tweetiende van een seconde sneller, dan sta ik vier plekken hoger. Het staat echt heel dicht bij elkaar”, aldus de Edese. ,,Het verschil dat groot was heb ik teruggebracht tot bijna niets, maar het was net niet genoeg om nog op te schuiven in de laatste heat. Was het gisteren niet gebeurd, dan had ik om het podium meegedaan. Daar twijfel ik niet over.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie