Tien teams gingen in de Van der Knaap Topsporthal met elkaar de strijd aan. Ederveen 1 ging er met de hoofdprijs vandoor.
Tien teams gingen in de Van der Knaap Topsporthal met elkaar de strijd aan. Ederveen 1 ging er met de hoofdprijs vandoor. Sportservice De Vallei

Ederveen 1 verslaat De Schakel 2 bij het Open Koersbaltoernooi in Ede

27 februari 2024 om 09:27 Overig

EDE Het Open Koersbaltoernooi in de Van der Knaap Topsporthal in Ede werd vorige week dinsdag gewonnen door team Ederveen 1. In 2023 wist De Ericahorst uit Ede de finale tegen Ana Upu uit Lunteren te winnen. Tijdens de finale afgelopen week streden Ederveen 1 en De Schakel 2 uit Lunteren in de eindstrijd om de hoofdprijs.

Tien teams uit de gemeenten Ede en Wageningen gingen in de Van der Knaap Topsporthal met elkaar de strijd aan. Tweemaal per jaar wordt het toernooi georganiseerd door Sportservice De Vallei. 

DOEL

Bij het spel worden over een lange mat ballen gerold waarvan het zwaartepunt niet in het midden ligt. Het doel is om de bal zo dicht mogelijk bij een klein balletje te krijgen. 

(De tekst gaat verder onder de foto.)


,,Het koersbal neemt in populariteit toe en kan tot op hoge leeftijd gespeeld worden”, aldus Sportservice. - Sportservice De Vallei

VAN 90 JAAR TOT IN DE 20

Na verschillende voorrondes haalden Ederveen 1 en De Schakel 2 de meeste punten en gingen zij in de finale de strijd met elkaar aan. Daarbij bleek Ederveen 1 een te sterke partij voor De Schakel 2.

,,Het koersbal neemt in populariteit toe en kan tot op hoge leeftijd gespeeld worden”, aldus Sportservice. ,,Er spelen ook deelnemers mee van boven de 90 jaar en de jongste speler is in de 20. Diverse koersbalgroepen in Ede, Wageningen en Veenendaal verwelkomen graag nieuwe leden.”

Wie ook kennis wil maken met koersbal of daar meer informatie over wil hebben, kan contact opnemen met Angeline van de Kraats van Sportservice De Vallei via 06 51 56 15 21 of per e-mail: angeline.vandekraats@sportservicedevallei.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie