Melvin van der Voort in actie in Assen SWPN

Melvin van der Voort scoort tijdens Gamma Racing Day Assen

18 augustus 2019 om 20:16 Overig

EDE De 14-jarige Edese motorcoureur Melvin van der Voort heeft tijdens de Gamma Racing Day Assen zijn visitekaartje afgegeven.

In de eerste race finishte Melvin van der Voort als zesde in de klasse IDM Supersport 300. In de tweede manche werd een zevende plaats behaald. Dat betekende dat de Edenaar in het klassement veel punten scoorde.

De Gamma Racing Day Assen is het grootste gecombineerde motor, auto- en kartevenement in Europa.

De coureur van SWPN bouwde zijn trainingen in de sterk wisselende weersomstandigheden goed op. Van der Voort mocht in de eerste race vanaf de vierde startrij beginnen.

De Yamaha-coureur reed een sterke wedstrijd, waarbij zich knap staande wist te houden in de kopgroep.

Uiteindelijk finishte Van der Voort op een negende plaats, maar omdat er ook meerdere gastrijders uit het WK aan de start stonden werd hij zesde van de vaste IDM-rijders.

In de beginfase van de tweede race verloor Melvin van der Voort nipt de aansluiting met de voorste groep. Vervolgens vocht de 14-jarige coureur een duel uit met David Kuban, de nummer vier van het kampioenschap.

In de laatste ronde wist hij de Tsjechische rijder na een strakke inhaalactie te kloppen en werd hij na het schonen van de startlijst op een zevende plaats gezet.

Van der Voort staat op nu op een negende plaats in de tussenstand algemeen klassement.

De volgende wedstrijden zijn ook op het TT Circuit Assen en wel in het weekend van 6 t/m 8 september.