Afbeelding
Tuxis Ede’s Best Run

Vijfde editie voor Tuxis Ede's Best Run

23 augustus 2019 om 09:00 Overig

EDE Stichting Ede's Best Run houdt op zondag 29 september voor de vijfde keer dé survivalrun van de gemeente Ede. Deze nationale wedstrijd was vorig jaar met ruim zevenhonderd deelnemers een groot succes. Getrainde survival-atleten uit het hele land strijden op deze dag tegen elkaar in een 8,5 km lange race. 

De Tuxis Ede's Best Run is een survivalrun, een hardloopevenement met uitdagende hindernissen. Deze run is geschikt voor zowel families als de geoefende survival-atleet. Survivalrun Bond Nederland zal ook weer dit jaar het parcours kritisch keuren om de wedstrijd op nationaal niveau mogelijk te maken, de Korte Survival Run (KSR). Naast de wedstrijdrun, is er ook een 4,5 km categorie voor 'familie en kinderen', en een run voor 'groepen en recreanten' (7 - 8,5 km). Nieuw dit jaar is de Jeugd Survival Run (JSR), een nationale wedstrijdrun voor jongeren van 10 tot en met 17 jaar.

PARCOURS Zoals de afgelopen vier edities, vindt het sportieve evenement ook dit jaar plaats aan de Langekampweg in Ede. De plek waar Sport & Survival Team Ede al twintig jaar lang aan de weg timmert. Hans en Dini Louwerse zijn daarin de kartrekkers en hebben van een kleine groep sportfanaten een bloeiende vereniging gemaakt. Vanuit de vereniging is de Stichting Ede's Best Run ontstaan die zelfstandig het jaarlijkse evenement organiseert. Bijna honderd leden, zowel jeugd als volwassenen, staan dit jaar weer klaar om een parcours te bouwen rondom het buitensportterrein en het Veldhuizerbos.

INSCHRIJVEN De start en finish vinden plaats op het terrein van de Edese IJsvereniging en de wielerbaan van de Wielervereniging Ede maakt ook onderdeel uit van het parcours. Inschrijven is sinds 1 juli mogelijk. Meer dan vijfhonderd survivalrunners hebben zich inmiddels al aangemeld.

Meer informatie en inschrijven via: www.edesbestrun.nl

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie