Afbeelding
PR

Brons voor dansteam Lil'Legends op WK Streetdance Blackpool

26 augustus 2019 om 13:00 Overig

EDE Het dansteam Lil'Legends van dance studio imove in Ede is zondag bij de United Dance Organisation (UDO) Wereld Kampioenschappen 2019 in Blackpool Engeland derde geworden in de categorie 'Under 16 Novice Streetdance', nadat ze eerder dit jaar Nederlands kampioen zijn geworden en tweede op de Europese kampioenschappen.

De groep had zich via het NK al gekwalificeerd en zijn vervolgens een sponsorprogramma begonnen om de reis naar Engeland mogelijk te maken voor alle veertien teamleden. Uiteindelijk resulteerde dat in een bedrag van meer dan 10.000 euro, waardoor vakanties werden aangepast en iedereen mee kon doen. Afgelopen donderdag zijn ze vertrokken en op vrijdag wisten ze zich al te kwalificeren voor de finaledag op zondag.

Van de 28 teams van over de hele wereld (met onder meer Japan, Nieuw Zeeland, Thailand, Canada), wist het team al de herkansing van zaterdag te ontlopen, waardoor ze zondag met veertien teams gingen strijden om de eerste plaats. Uiteindelijk zijn ze als derde geëindigd en daarmee het beste Nederlandse team geworden. Met familie en vrienden is vervolgens feest gevierd in Blackpool en was er een beker en medailles voor het team.

Het Engelse U.D.O. (United Dance Organisation) geldt wereldwijd als de belangrijkste organisatie voor deze dance events. Het team van dans studio Imove te Ede wordt geleidt door Cindy Sligtenhorst en getraind door Derya Bektas.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie