Afbeelding
Jelle van Beek

Marit van Beijnum sluit EK Inlineskaten af met brons

1 september 2019 om 08:55 Overig

BENNEKOM Marit van Beijnum (archieffoto) heeft de junioren periode tijdens het EK Inlineskaten met een bronzen plak afgesloten.

,,Ik was de enige Nederlandse deelneemster zaterdag tijdens de one lap-finale op de weg in Pamplona. Geweldig dat ik mijn juniorentijd met brons afsluit. Ik heb er voor moeten strijden. Super dat het gelukt is", liet Van Beijnum na afloop gelukkig weten.

De Bennekomse oordeelde zelf dat ze in de finale niet al te goed van start ging. 

,,Een vierde plaats maar hardwerkende wist ik alsnog de derde plaats te pakken. Na een goede laatste bocht en razendsnel recht eind wist ik de Spaanse Sara Cabrera  voor te blijven.", keek Marit terug.  

De Nederlandse vertegenwoordigster, met roots bij onder meer de EIJV had nog nooit een medaille op Europees niveau binnen gehaald.

,,Deze week al twee keer vierde. Een mooie maar ook een beetje een zure plek naast het podium", grapte ze. 

,,Eigenlijk dringt het nog niet echt door. Ik kon het bijna niet geloven: brons. Zeker omdat de speaker eerst een Spaanse als derde omriep. Weer vierde? Maar mijn moeder die op de tribune zat was alert en schreeuwde dat ik naar het scherm moest kijken. Ik ging echt uit mijn dak."

De jonge Inlineskater zette haar prestaties, nadat zij wat tot rust gekomen was nog even op een rijtje.

,,Op de 500m achtste. In de Relay finale vierde. Ook op de 100m vierde. 

,,Daar was ik wel teleurgesteld over. Maar ik heb de knop omgedraaid en het positieve van de week gekoesterd. Ik was daarna al blij de one lap finale te hebben gehaald. maar dit. Geweldig om zo mijn juniorentijdperk af te sluiten", eindigde Marit van Beijnum uitgelaten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie