Thijs Postma (rechts)
Thijs Postma (rechts) Ben Verduyn

Ook 2e ronde bol van verrassingen bij schaakvereniging De Cirkel

11 september 2019 om 11:52 Overig Deel je nieuws

Ook in de tweede ronde van de interne competitie, gespeeld op dinsdag 10 september, konden we weer enkele verrassende uitslagen noteren. Met name Jim Pronk en Dick Wenning gaven hun visitekaartje af.

 

INTERNE COMPETITIE Jim Pronk wist met zwart Marnix Lukasse met lege handen huiswaarts te sturen, door deze winst is Pronk junior ook na ronde twee de trotse koploper. Ook de met zwart spelende Tim Evendijk haalde een huzarenstukje uit door de sterke Alfred Gaasbeek aan zijn zegekar te binden. Evendijk staat nu op de zesde plaats. De meest verrassende uitslag kwam op naam van Dick Wenning die de met wit spelende “reuzendoder” Peter van de Wijngaart wist te verschalken. Wenning gaat dit seizoen voor de runner-up trofee, naar waarom niet gewoon voor het kampioenschap? Hij staat nu op een zeer mooie tweede plaats.

Frank van Wijngaarden is het seizoen veelbelovend gestart. In een spannende partij wist hij met zwart de sterke Hans van de Weteringh te verslaan. Van Wijngaarden staat na twee ronden op de vierde plaats en een plaats in de top drie is binnen handbereik.

Ook de knappe zege van jongeling Nestor Shirokov op Jasper de Rijk mag niet onbenoemd blijven.

Het was een schaakavond waar vooral de met zwart spelende spelers voor de verrassingen zorgden. Zo won Stijn Kappert met zwart van wedstrijdleider Louis van der Vos. In het middenspel had Van der Vos licht materiaal voordeel, maar één iets minder goede zet werd door Kappert meedogenloos afgestraft.

Jongeling Thijs Postma (foto rechts) had in het eindspel tegen Robert Degenhart de betere stelling, maar één klein foutje leidde het verlies in tegen onze jeugd coördinator. Gezien het spel van Postma zal de eerste overwinning niet lang op zich laten wachten.

 

OVERIGE UITSLAGEN Anne Postma – Tom Smit 1 – 0, Dominic van Dijk – Eip Janssen 1 – 0, Tom Pronk – Anton Ebskamp 1 – 0, Harold Boom – Jelle Bottema 1 – 0, Albert Bootsman – Ruben de Vries 1 – 0, Gabriel van Gelder – Sebo Nienhuis 1 – 0, Anton Spronk – Pim Eimers 1 – 0, Kees van Dijk – Gijsbert Nagel 1 – 0, Fedde Kingma – Floris Ros 1 – 0, Femke van Kampen – Jan Hartsuiker 0 -1 en Penka Shirokova – Ben Verduyn 0 -1.

In remise eindigden: Henry van den Brink – Hans de Groot, Johan de Lange - Kees van der Dussen en

Ben Zee – Leo Lukasse.

 

Na ronde 2 bestaat de top tien uit:

1. Jim Pronk 162,00

2. Dick Wenning 160,80

3. Tom Pronk 149,20

4. Frank van Wijngaarden 142,00

5. Albert Bootsman 138,40

6. Tim Evendijk 133,20

7. Henry van den Brink 118,80

8. Harold Boom 118,00

9. Jan Willem Kinkel 106,27

10. Hans de Groot 105,90

 

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede.

Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie.

Inlichtingen bij wedstrijdleider Louis van der Vos telefoon 0318-630906, e-mail wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

 

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

 

De maandagmiddaggroep voor de 50 plussers begint om 13.30 uur. Nieuwe deelnemers kunnen op elk gewenst moment worden ingepast. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven.

Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.    

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie