Afbeelding
BSV Bennekom

BSV Bennekom start regionale competitie met winst

15 oktober 2019 om 20:00 Overig

BENNEKOM In de regionale schaakcompetitie voor BSV is maandag 14 oktober afgetrapt met een overwinning op het team van De Cirkel uit Ede. In De Commanderij werd het 5-3. De winnende klappen vielen in de top.

De eerste partijen die beëindigd werden, eindigden alle in remise. Gary Dinsbach en Anne Postma (bord 5) lieten beiden hun koning in het midden staan, wat wederzijds gevaar opleverde. Het kostte Dinsbach een toren, maar hij wist toch remise te behalen. 

ONDERUIT Jan Wouters (bord 6) stond in de opening tegen Harold Boom onder druk, maar werkte zich er onderuit. Aan bord 7 deelden Teun Alting en Johan de Lange de punten in een partij die begon met de wat ongebruikelijk Pc3-opening. 

Aan bord 8, René Bakker tegen Peter van de Wijngaard, werden veel stukken geruild. Er kwam een eindspel op het bord met ongelijke lopers en aan beide kanten aangrijpingspunten. Uiteindelijk werd het toch remise. 

TOPBORDEN De bovenste vier borden moesten dus de beslissing brengen. Aan bord 1 kwam John Riksen, zwart tegen Henry van de Brink, geen enkel moment in gevaar. Teunis Bunt had aan bord 2 zijn geliefde vierpionnenspel van het Konings-Indisch op het bord. Bunt offerde tijdelijk een pion en won een kwaliteit, maar koos daarna niet het beste plan. In het eindspel moest hij zelfs de kwaliteit teruggeven. Met paard en dame vlocht hij toch een ondekbaar mat in de stelling.

Chris van Oosterwijk speelde degelijk aan bord 3 tegen Dominic van Dijk. Toen hij een wat minder nauwkeurige zet deed, reageerde zijn tegenstander daar nauwkeurig op. Uiteindelijk kon Van Oosterwijk het niet bolwerken. 

Aan bord 4 speelde Noël Bovens een Nimzo-Indische partij. Hij zette met zwart zijn tegenstander onder druk met de opmars van een pion: f4-f3, f3 xg2, g2 x f1. Hij won een  kwaliteit, maar leverde later weer twee pionnen in. Gelukkig bleef hij doorvechten en uiteindelijk haalde hij tegen Albert Bootsman het punt binnen. 

INTERNE In de interne competitie werd ook hard strijd gevoerd. Sjoerd de Rave behaalde in zeventien zetten een klinkende overwinning op Jaap van Donkelaar. Martin Maase deed zijn best tegen Hotze Tette Hofstra. Een breekzet deed Maase de das om.

Rinus van der Molen kende weinig medelijden met Hans van de Weteringh. Hij stormde met zijn koningsvleugelpionnen naar voren, kwam met zijn f-pion op f6 en na Dh6 was het mat niet meer te voorkomen. 

JEUGD De jeugd kende een moeilijke avond. Onno (achternaam vergeten) verloor tegen Hans Gillet een stuk door een vorkje en kwam er daarna niet meer aan te pas en Michael Issa raakte eerst een pion kwijt tegen Sake van der Schaaf en daarna nog eentje, waarna Van der Schaaf het eindspel op degelijke wijze won. 

Gerhard Bakker verloor tegen Joop de Bruin een pion en stond daarna flink onder druk. Zijn witte dame op a8, kwam daarna ook nog in de problemen, waarna het niet meer te houden was. 

Bron: BSV Bennekom

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie