Teunis Bunt (links) speelde tegen Noël Bovens.
Teunis Bunt (links) speelde tegen Noël Bovens. BSV Bennekom

'Mooie schaakstrijd bij BSV Bennekom'

13 november 2019 om 11:41 Overig

BENNEKOM Met elf partijen was de zevende ronde van de interne competitie bij schaakclub BSV Bennekom in De Commanderij goed bezet. De topper qua stand was de confrontatie tussen de nummers 1 en 3, Teunis Bunt en Noël Bovens.

Bovens had wit en leek goed uit de opening te komen, maar Bunt had tegenspel. Bovens speelde een mooi uitziend schijnoffer, maar Bunt nam dit niet aan en bracht met de pionnzet d3 allerlei dreigingen in de stelling. Bovens verdedigde de dreiging tegen pion f2, maar moest wel een zwarte pion op c2 toelaten. Toen hij deze onderschatte, kwam de zwarte toren ter ondersteuning binnen en was het snel gedaan.

De andere topper, maar dan op rating was de partij tussen Hotze Tette Hofstra en Ed de Beule. De opening zal objectief gelijk zijn geweest, maar Hofstra zorgde met wit ervoor dat De Beule steeds wat probleempjes moest oplossen. Dat lukte uiteindelijk niet en toen er te veel stukken bleven hangen, gaf De Beule op.

VREDE De laatste topper was de wedstrijd tussen John Riksen en Martin Markering. Het was een taai gevecht met veel tactische dreigingen. Die kwamen uiteindelijk niet op het bord en na ruil van dames, een toren en wat lichte stukken werd de vrede getekend.

Leuke partijen waren er bij de jeugd, maar Micheal Issa kon het met wit ondanks een kwaliteit meer niet bolwerken tegen Gerhard Bakker, toen die met toren en stukken binnenviel. Tom Neijenhuis lette niet op in de opening, maar maakte het Joop de Bruin met zwart daarna nog knap lastig. Toen de Bruin echter de dreigingen geneutraliseerd had kon het punt worden bijgeschreven

Hans van de Weteringh en Sjoerd de Rave doen het nog steeds goed. De eerste speelde een degelijke partij tegen Albert Smit, waarbij de stelling steeds verbeterd werd tot Smit het niet meer kon houden. De Rave zette Sake van der Schaaf onder druk en die overzag daardoor een mooie vork.

Remises waren er verder in de partijen Rinus van der Molen tegen Hans Gillet, Jan Wouters tegen Gary Dinsbach en René Bakker tegen Chris van Oosterwijk, al mocht die laatste tegen twaalven zijn handen dichtknijpen. Door een paard te offeren tegen een pion liet hij Bakker te weinig materiaal om nog te winnen, maar daarvoor waren er voor Bakker vele wegen geweest die naar de winst hadden geleid.

Stand op kop:

1. Teunis Bunt 279                         

2. John Riksen 237,5

3. Noël Bovens 210,5

4. Hans van de Weteringh 210

5. Martin Markering 196

6. Hotze Tette Hofstra 193

Bron: BSV Bennekom

Hans van de Weteringh (rechts) speelde tegen Sjoerd de Rave.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie