Achter vlnr: Lara Steinbusch en Celine Labrie, voor vlnr: Marijne Vermeulen en Ilse van Haveren
Achter vlnr: Lara Steinbusch en Celine Labrie, voor vlnr: Marijne Vermeulen en Ilse van Haveren Claudia van Mechelen

Succesvolle start voor Exalto Sport turnsters

Overig Deel je nieuws

Beekbergen - Zaterdag 23 december vond in Beekbergen de eerste plaatsingswedstrijd 3e divisie turnen dames plaats. Van de drie voorwedstrijden tellen de beste twee om te kunnen plaatsen voor de Districtsfinale. Vanuit daar gaan de turnsters de landelijke strijd aan.

In de klasse Jeugd 2e jaars veroverde Cynthia Koutsouradis verrassend het Goud. Zij maakte vlak voor de zomervakantie de overstap van Longa Woudenberg naar Exalto Sport Lunteren ivm een verhuizing. Naast het wennen aan een nieuwe club, hebben we hard gewerkt aan een basisprogramma in de nieuwe keuze oefenstof. Vooral op balk en vloer maakte zij het verschil met prachtige en keurig afgewerkte oefeningen.

Bij de Jeugd 1e jaars was het de beurt aan de 11 jarige Esmée Koudijs. Na een blackout in de Halve NK finale vorig seizoen was zij er op gebrand revanche te nemen. Dit maakte ze waar door op alle toestellen foutloos en vooral super strak te turnen. Hoogtepunten waren haar nieuwe op en afsprong op balk met een hoge moeilijkheidswaarde. Deze mentale overwinning werd bekroond met een zilveren medaille en en een dosis zelfvertrouwen.

Voor 1e jaars Junior turnster Marit Goor eindigende het wedsteijdseizoen al voor het begonnen was. In de laatste training voor de wedstrijd blesseerde zij zich tijdens het inturnen op vloer. Met als gevolg, een breukje aan de zijkant van haar voet en 6 weken gips. Deze turnster die het afgelopen jaar een positieve ontwikkeling doormaakte en klaar was voor de wedstrijden hield haar hoofd omhoog en moedigde haar turnvriendinnen afgelopen zaterdag aan. Respect en hopelijk een snel herstel.

De senior turnsters (supplement C) mochten voor de tweede keer dit seizoen in actie komen. Twee weken eerder gebruikten ze de landelijke kwalificaties voor teams om in het wedstrijdritme te komen. Bij deze eerste plaatsingswedstrijd ging het echter weer om de individuele prestaties. Céline Labrie viel de avond voor de wedstrijd in de training nog hard van de balk. Met een gekneusd bovenbeen en een grote blauwe plek als gevolg. Dit weerhield haar er echter niet van toch een sterke wedstrijd neer te zetten. Mede door een hoge moeilijkheidswaarde en hoge uitvoeringsscores eindigde ze op de tweede plaats. Ilse van Haveren (8e), Marijne Vermeulen (13e) en Lara Steinbusch (14e) turnden naar behoren en maakten geen grote fouten. Annelot Groot Enzerink moest de eerste plaatsingswedstrijd helaas aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure.

advertentie
advertentie