Bovens - Hofstra
Bovens - Hofstra BSV Bennekom

Hofstra jaagt op toppositie bij BSV Bennekom

21 januari 2020 om 15:21 Overig

BENNEKOM De snelste partij tijdens de vijftiende ronde van de competitie bij schaakclub BSV Bennekom was die tussen Hotze Tette Hofstra en Noël Bovens. Binnen een half uur moest Bovens de vlag strijken, omdat een e-pion door dreigde te lopen.

John Riksen had meer moeite met Gary Dinsbach. In een stelling met allebei de lopers en een toren op het bord was ook hier een vrijpion de beslissende wending in de partij. Dit werd vakkundig door Riksen uitgespeeld.

Het jonge talent Micheal Issa komt nu echt op dreef, wellicht geïnspireerd door de 15-jarige Iranees Firouzja Alireza, die momenteel medekoploper is in het Tatasteel Chess Tournament.  Deze keer was Dick Brehen het slachtoffer. In een geweigerd dame gambiet kreeg Issa een aanval op de koningsstelling met een vrijpion op de h-lijn die niet meer te stuiten was.

DAMERUIL Teunis Bunt speelde tegen Chris van Oosterwijk een onlogische opening, maar na dameruil schoof de stelling in elkaar en was remise onvermijdelijk. Teun Alting richtte zijn stukken op de koningsstelling van Jaap van Donkelaar. Dat waren er te veel en dit was niet te houden.

MATDREIGING Rinus van der Molen kreeg met wit tegen René Bakker twee vooruit geschoven pionnen richting zwart koning. Met een dame zet dreigde Bakker die pionnen te verschalken. Een paardoffer was de enige mogelijkheid om dit te voorkomen. Dit leverde echter ook  allerlei dreigingen op voor zwart, zeker na de rochade want toen was de h-pion onhoudbaar met matdreiging met de dame. Tot twee keer toe zag Van der Molen niet dat mat in twee mogelijk was, maar na dameruil zag zwart dat doorspelen geen zin had.

Hans Gillet en Joop de Bruin gaven elkaar in een lange partij niets toe en dat betekende remise. Tenslotte won Sake van der Schaaf in een mooie partij van de jonge Onno Koreneef.

Bron: BSV Bennekom

Gillet - De Bruin
Van Oosterwijk - Bunt
Van Donkelaar - Alting
Van der Schaaf - Koreneef
Brehen - Issa
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie