HV Reehorst verrast bijna koploper Unitas

26 januari 2020 om 10:17 Overig

EDE HV Reehorst (archieffoto)  heeft op bezoek bij koploper De Lange Natuursteen/Unitas een knappe 22-22 uit het vuur het vuur gesleept.

,,De thuiswedstrijd werd nog met 28-34 verloren. Natuurlijk ben ik heel blij met dit punt. Drie wedstrijden op rij, waarvan twee gewonnen, betekent dat wij de lange middenmoot bereikt hebben. Maar de voorsprong op de onderste ploegen, waarvan er drie degraderen is gering. Wij moeten vooral NHC 2 op vier punten achterstand van ons in de gaten houden. Dus moeten we aan de bak blijven", opende HV Reehorst speler Jos Boers.

Coaching De geblesseerde speler Boers verving als coach de verhinderde Sander Barents.

,,Ik vind coachen ook leuk maar speel liever. Een kuitspier blessure. Ik verwacht nog twee weken aan de kant te staan", ging Boers verder.

In Rolde speelde HV Reehorst bij Unitas, dat thuis nog geen punt verspeelde, een goede wedstrijd.

,,Ons tactisch plan zat goed in elkaar. Wij wisten dat we compact moesten staan. Ook dat de thuisclub met snelle breaks veel moeite heeft. In de beginfase ging het lang gelijk op. Daarna werd om en om een voorsprong genomen. De ruststand 11-13 in ons voordeel bood perspectief", meende de interim-coach.

MATIG In de tweede helft ging HV Reehorst matig van start.

,,Dat overkomt ons wel vaker. De oorzaak? Als ik die wist gebeurde het niet", lachte Jos Boers.

Lang ging het in de tweed helft weer gelijk op, maar de Unitas behield het initiatief.

,,Wij lieten het aanvallend door wat technische fouten liggen. Maar bij een 18-18 stand was het weer gelijk. In de laatste minuten vielen er wat twee minuten straffen aan beide zijden. Onze dekking stond uitstekend. De 22-22 was terecht. Beschouw dit maar als een verdiende bonuspunt. het kon in de laatste minuut echt beide kanten op."

Zaterdag ontvangt HV Reehorst het op de tweede plaats staande E&O 2. ,,De uitwedstrijd werd fors (15-27) verloren. Nog wat goed te maken", besloot waarnemend coach Jos Boers.