Matthias de Kruijf (links) en Jaap Heij
Matthias de Kruijf (links) en Jaap Heij Wilma Heij

Barnevelder Matthias de Kruijf wint 23e Hent Uut Zaand damtoernooi

9 februari 2020 om 13:51 Overig

WEKEROM Barnevelder Matthias de Kruijf, spelend voor BDSV (Barneveld) en WDSV (Wageningen) heeft beslag gelegd op de eerste plaats van het 23e Hent Uut Zaand damtoernooi.

Eip Janssen

De damclubs De Kroonschijf uit Ede en DES Lunteren wisten zaterdag 43 dam enthousiasten naar Wekerom te trekken.

In een mooi ambiance, waarbij de catering door Rein Vonk en zijn collega's uitstekend werd verzorgd was het prima toeven.

GOEDE ORGANISATIE De organisatoren Geurt Hendriksen (De Kroonschijf) en Jaap Heij (DES Lunteren) hadden ook op wedstrijdniveau hun zaakjes weer prima op orde.

,,Ook de verloting met weer mooie prijzen beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand vond gretig aftrek. Bij het begin van het toernooi hebben we de oudste deelnemer (Kees Kentie) in het zonnetje gezet. Hij had vorig jaar alle slagzetjes die in het programmaboekje stonden ingeleverd en was de terechte prijswinnaar", keek het dam duo terug.

De verraste Kentie (Reeuwijk) kreeg namens de organisatie een mooi damboekje van de bekende dammer Iser Koeperman, die vele mooie slagzetjes beschrijft, overhandigd.

STRIJD Na de feestelijke opening werd er in de diverse groepen, dammers ingedeeld op sterkte, stevig gestreden om de groepsprijzen. Het ging er soms fanatiek aan toe maar ook enkele humoristische zaken passeerden bij de partijen de revue.

In de hoofdgroep was Matthias de Kruijf uit Barneveld ongenaakbaar. De Kruijf won zijn vijf de partijen en behaalde de maximale score van 10 punten. Tweede werd Arie Janssen van Doorn uit Wageningen, met vier punten achterstand.

In de overige klassen werd ook fel gestreden om de wedstrijdpunten.

In de hoofdklasse B won DES Lunteren speler Chris Verstegen met acht punten. In de eerste klasse A was De Kroonschijf speler Evert Jochemsen (5-9) de sterkste. In de overige klassen wisten Jeroen van den Brink (DES Lunteren) eerste klasse B, Reinard van de Lagemaat (DCE Ederveen) eerste klasse C, De Kroonschijf dammer Johan Teunissen, tweede klasse A en de clubloze dammer Henry Eikens (tweede klasse B) de eerste prijs te veroveren.

De wisselbeker voor clubteams werd geprolongeerd door DES Lunteren met als goede tweede DCE Ederveen. De eindscore 29-27 voor DES Lunteren kwam pas in de laatste ronde tot stand. DES Lunteren heeft de wisselbeker vijf keer gewonnen en mag deze definitief in de prijzenkast zetten.

WINNAARS Maar eigenlijk net als voorgaande edities waren alle dammers, mede door de goede locatie Hent Uut Zaand in Wekerom, winnaar.

Dat de dammers het geslaagde damdag vonden bleek wel uit het feit dat nu al werd geïnformeerd op welke dag de volgende editie 2021 wordt gehouden.

,,Dat gaan we bekijken. Maar dat dit toernooi doorgaat is zeker", melden Heij en Hendriksen gedecideerd.

Evert Jochemsen (links) en Jaap Heij
Reinard van de Lagemaat (links) en Jaap Heij
Prijzentafel
Dammers in concentratie
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie