John Riksen (links) is weer koploper.
John Riksen (links) is weer koploper. BSV Bennekom

Stuivertje wisselen bij BSV Bennekom

12 februari 2020 om 12:17 Overig

BENNEKOM Het blijft spannend in de strijd om de koppositie bij BSV Bennekom. Deze keer liet Teunis Bunt een steekje vallen tegen Jan Wouters en boekte John Riksen een mooie overwinning op Noël Bovens.

Riksen gebruikte weer kleine middeltjes en kwam steeds iets beter te staan. Hij kreeg de c-lijn in handen, had een mooie loper tegen een paard, dat ook nog eens aan de rand stond. Riksen kon een vrijpion creëren en hoewel Bovens nog wat tegenspartelde, was die niet meer te houden.

Jan Wouters liet zien dat hij het vak nog niet verleerd is. Tegen Teunis Bunt kreeg hij een mooie drukstelling op de zwarte koning en had het misschien hier en daar wat daadkrachtiger aan kunnen pakken. Wat hij deed, was ook goed, maar het kostte heel veel tijd. Hoewel Wouters een pion voorstond, werd dus toch maar de vrede getekend.

Veel eerder op de avond had Hans van de Weteringh Michael Issa met een mooi mat verschalkt. De zwarte koning van Issa stond in de hoek en werd daar met een paard matgezet.

René Bakker boekte een goede overwinning tegen Albert Smit. Hij won een pion en er volgden er steeds meer. Toen het laatste restje tegenspel door Bakker geneutraliseerd was, gaf Smit op.

Hans Gillet maakte optimaal gebruik van de vormdip van Rinus van der Molen. Gillet won eerst een kwaliteit en toen Van der Molen ging forceren, volgde er snel meer materiaal.

Stand aan kop:

1. John Riksen, 560,3

2. Teunis Bunt, 557,3

3. Martin Markering, 449,0

4. Noël Bovens, 443,3

5. Hotze Hofstra, 404,5

Bron: BSV Bennekom

Jan Wouters (rechts) nam ondanks een pion meer genoegen met remise.
Hans van de Weteringh (rechts) zette mat met een paard.
Albert Smit (links) verspeelde te veel pionnen.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie