Melvin van der Voort (rechts nummer 20 op motor).
Melvin van der Voort (rechts nummer 20 op motor). Racing Passion Photography – Damon Teerink

Motorcoureur Melvin van der Voort werkt toe naar seizoensstart IDM

9 juli 2020 om 14:51 Overig

EDE De 14-jarige Edenaar Melvin van der Voort werkt ondanks de corona-handicaps gestaag door aan de in augustus beginnende seizoensstart IDM.

Eip Janssen

De IDM-organisatie heeft de aangepaste kalender voor het seizoen 2020 bekend gemaakt. Het seizoen gaat beginnen met de thuisrace van 14 tot en met 16 augustus in Assen. Om zich optimaal voor te bereiden, testte Melvin afgelopen periode twee dagen op het TT Circuit Assen.

,,Ter voorbereiding op deze seizoenstart trainde ik tweemaal op het TT Circuit Assen. De eerste keer was tijdens een track Day van CRT Holland”, licht Melvin toe.

Hij was samen op de baan met 600cc en 1000cc motoren, waardoor het erg lastig was om een vrije ronde te vinden. De eerste twee sessies van de dag waren droog en daarin heeft de 14-jarige coureur lekker kunnen rijden. Vervolgens begon het keihard te regenen, waardoor de testdag vroegtijdig voorbij was.

De tweede trainingsdag van de KNMV was op het TT Circuit Assen. Het volledige SWPN was aanwezig en de jonge Edenaar kon tijdens deze dag veel meters maken. In de middag werd er ook een racesimulatie gehouden, waarbij Melvin zich goed liet zien in een veld met WK-rijders en snelle collega IDM-coureurs.

,,De eerste sessie was het nog nat, dus die hebben we overgeslagen. Daarna was het droog en hebben we veel meters kunnen maken. Er waren ook WK-rijders aanwezig, waar ik mij goed mee kon meten. Ik kon het tempo redelijk bijhouden, dus het was positieve dag. In de komende maand staan er meer trainingen gepland ter voorbereiding op de eerste IDM-races”, sluit de coureur af.

KALENDER Op de aangepaste IDM-kalender 2020 staan in totaal vier evenementen voor de IDM Supersport 300 klasse.

Het seizoen begint half augustus in Assen. Vervolgens zijn er in september doordeweekse evenementen op de Sachsenring en Lausitzring. Eind september wordt het IDM-seizoen afgesloten op Hockenheim.

Deze evenementen worden allen vooralsnog zonder publiek verreden, maar de races zijn wel te volgen met beelden via een livestream.

IDM-kalender 2020:

Ronde 1 - 14 tot en met 16 augustus – TT Circuit Assen

Ronde 2 – 7 en 8 september – Sachsenring

Ronde 3 – 11 en 12 september – Lausitzring

Ronde 4 – 25 tot en met 27 september – Hockenheimring

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie