Afbeelding
DailyAnouk Fotografie

Den Hartog Racing eindelijk weer aan de start

20 juli 2020 om 09:37 Overig

EDE Op het outdoor circuit van Oldenzaal zaterdag een mooie racedag in de strijd om het Nederlands Kampioenschap Huurkarts (NKH) voor de karters van Den Hartog Racing.

Bij de volwassenen waren het Veenendaler Lars van Ravenswaaij, de Edenaren Tim van der Heiden en Niek de Graaf die zich klaar mochten maken voor de eerste races sinds de coronacrisis.

Na een aantal bizarre kwalificatieraces werden de Edese karters naar de C-finale verwezen. ,,Het was chaotisch en het geluk viel niet onze kant op”, opende coach Rick den Hartog. Lars van Ravenswaay mocht een trede hoger (B-finale) aantreden. Dat ging hem goed af. ,,Hij reed lang goed mee. Maar hij spinde door een onduidelijke actie van een concurrent. Weg podium en eindstreep”, baal Den Hartog.

Ook in de C-finale viel dit lot de karters ten deel. Niek de Graaf en Tim van der heiden streden in de voorste rijen. ,,Maar ook hier pech dat onbezonnen acties van concurrenten verhinderden dat zij finishten.”

JUNIOREN Beter ging het bij de junioren races. Woudenberger Owen Dudok van Heel werd uiteindelijk derde in de B-finale. Maar daaraan ging het nodige vooraf.

,,In de B-finale werd Owen tweede. Een mooie plaats die werd gekoesterd. Maar er werd te vroeg gejuich. Door een organisatorische administratieve fout besloot de organisatie dat de B-finale opnieuw gereden moest worden”, keek Rick den Hartog terug,

Daarin werd de jeugdige karter eerst vierde. ,,Weer geen podium leek het. Maar de nummer drie werd gediskwalificeerd. Dus werd Owen Dudok van Heel alsnog als derde geklasseerd. Een klein lichtpuntje op een lastige dag.”

Bas van Hout (Roosendaal) wist de A-finale te bereiken. 

,,Als derde gestart werd het niet wat wij ervan hadden gehoopt en verwacht. Hij werd in deze spannende finale afgetikt, waardoor hij als tiende finishte. Ontzettend zonde, want er had veel meer ingezeten”, besloot Den Hartog.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie