Damion de Vreede en Pieter Hendriksen als HD clubkampioen Keltenwoud, met de wisselbeker.
Damion de Vreede en Pieter Hendriksen als HD clubkampioen Keltenwoud, met de wisselbeker. Padelcommissie Keltenwoud

Eerste padelkampioenen bij Keltenwoud

6 september 2020 om 23:06 Overig Deel je nieuws

Damion de Vreede uit Bennekom en Pieter Hendriksen uit Ede zijn de eerste clubkampioenen van Keltenwoud in de padelsport. Zij wonnen de titel in de categorie heren dubbel eerste klasse. In het gemengd dubbelspel 1e klasse mogen Jermo van Oort uit Bennekom en Tessa Nikkelen uit Ede zich sinds zaterdag clubkampioen noemen. Bij de jeugd wonnen de Bennekomse broers Floris en Matthijs Janssen.

Tennis- en padelvereniging Keltenwoud heeft sinds 2016 drie padelbanen. In een stalen kooi met gedeeltelijk glaswanden speel je met tweetallen tegenover elkaar een spel dat op een mix van tennis en squash lijkt. De meeste spelregels zijn gelijk aan tennis. Voor de eerste keer waren er afgelopen weekeinde padel-clubkampioenschappen. In de categorie 2e klasse wonnen Frank Hoeberichts en Edward Jansen het herendubbel. Marjo Gruisen en Saskia van Huizen wonnen in het damesdubbel. Clubkampioen 2020 in het gemengd dubbel 3e klasse zijn Peter Cuppen en Dorine Koopmans.

Afgelopen zondag waren in Amsterdam de finales van de Nederlandse padelkampioenschappen van de KNLTB. De Edese Tessa Nikkelen, die bij Keltenwoud ook clubkampioen tennis is, werd daarin samen met Merel van Houten nationaal padelkampioen damesdubbel onder 18 jaar geworden. 

In deze NK-strijd boekten ook twee andere Keltenwoud-leden succes: trainer Jack Engelaar uit Tiel en Fred van Ruissen uit Ede werden samen Nederlands kampioen in de categorie heren dubbel veteranen 55+.

Afgelopen week vond op het Keltenwoud-park ook het jaarlijkse Open tennistoernooi plaats. In het heren enkel 3e categorie won Ishak Crijenkovic van het Veenendaalse TV Spitsbergen van Jesse Reijtenbagh uit Renkum. Bij de heren 17+ was Arjan Koenders van NVLTB uit Wageningen de sterkste en het dames enkel 17+ won Annet van Veldhuijsen-Roelofs van het Edese ETC.

Bij Keltenwoud beginnen op 1 oktober de wintertrainingen tennis- en padelles. Een mooie kans om met deze sporten kennis te maken. Belangstellende jeugd en volwassenen kunnen inschrijven via www.btotennis.nl en www.poengelaar.nl. Meer informatie is verkrijgbaar per email naar Jack Engelaar: jack@btotennis.nl.

Tessa Nikkelen en Jermo van Oort padel clubkampioen GD van Keltenwoud
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie