Jacques Engelaar en Fred van Ruissen
Jacques Engelaar en Fred van Ruissen Ina van Lavieren

Prolongatie Nederlands kampioenschap Padel veteranen

7 september 2020 om 17:47 Overig Deel je nieuws

Afgelopen week werden bij Tennis- en Padelvereniging Sla Raak (Oisterwijk) de Nederlandse padel kampioenschappen voor veteranen gehouden. In de leeftijdscategorie 55+ wist het koppel Jacques Engelaar en Fred van Ruissen van Tennis- en Padelvereniging Keltenwoud, evenals vorig jaar, de titel te veroveren. In de afgelopen week werden in de voorronde 2 poule wedstrijden gewonnen (6-1 6-1 en 6-1 6-0). Vervolgens werd in een finale poule de beslissing gebracht door nog 2 wedstrijden te winnen (6-1 6-0 en 6-1 6-4).

Naast de 55+ werd er door Fred van Ruissen in de categorie 50+ een finale plaats behaald, hierin trok hij met zijn partner Roy Verdegem aan het kortste eind (4-6 6-7). Vermeldenswaardig is dat in zowel de 55+, als de 50+ spelers van TV Keltenwoud de tegenstanders waren, namelijk Hans Melaard en Paul Beduel.

Padel is een sport die snel wint aan populariteit en zeer toegankelijk is voor jong en oud. De slagen zijn eenvoudiger dan bij tennis, de banen zijn kleiner en het gebruik van de wanden maakt het gemakkelijker om de bal naar de overkant te krijgen. Daarnaast heeft padel een grote fun factor. Doordat de glazen wanden onderdeel van het spel zijn, is er veel meer dynamiek in het spel en is geen rally hetzelfde. Omdat je dicht tegenover elkaar staat is er ook meer sociale interactie dan bij tennis, hetgeen zeer gewaardeerd wordt. Veel tennissers en recent ook voetballers die kennisgemaakt hebben met de padelsport zijn zeer enthousiast. Padel is booming in Nederland. Inmiddels hebben we al meer dan 400 buitenbanen en meer dan 50 binnenbanen.  Dus wie geïnteresseerd is in dit dynamische en sociale spelletje, is van harte welkom te komen kijken en het zelf te proberen op TV Keltenwoud (of locatie in jouw buurt).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie