Afbeelding
Inviplay.nl

Edenaren lanceren Inviplay.nl: ‘Welke sporten vind jij leuk? Kom in actie’

24 september 2020 om 19:30 Overig

EDE ,,Wanneer heb ik het sportveld ingeruild voor de bank? Kan ik het nog? Eén ding is zeker: ik wil het!” Dit is wat Edenaar Paul Keurentjes twee jaar geleden tegen zichzelf zei toen hij weer op de bank naar een basketbalwedstrijd op televisie zat te kijken. ,,Het was tijd om in actie te komen!” 

Samen met zijn broer Boaz en Lennert Molema uit Utrecht zette hij www.inviplay.nl op dat deze week officieel gelanceerd is. ,,Het concept is eigenlijk heel simpel”, zegt Boaz. ,,Inviplay.nl is een gratis dienst waarbij je aangeeft welke sporten je leuk vindt. Zodra iemand in jouw dorp of stad iets organiseert krijg je een uitnodiging om mee te doen. De digitale variant van je buurjongen die vroeger aan je deur stond om te vragen of je kwam voetballen. Iedereen kan gratis iets organiseren: de uitnodigingen zorgen voor een hoge opkomst en eventuele kosten kunnen deelnemers vooraf via ideal betalen.”

Inviplay.nl is een jaar lang getest, met geweldige resultaten, aldus Paul. ,,Zo vonden bestaande sportgroepen nieuwe spelers en zijn er nieuwe sportgroepjes ontstaan. Steeds meer grote partijen zijn betrokken bij de uitrol van de website, omdat uit de resultaten blijkt dat mensen eindelijk weer gaan sporten en meer sociaal contact hebben met anderen.”

NATIONALE SPORTWEEK Twee weken geleden is er een promo opgenomen die sinds deze week, de Nationale Sportweek, op de website staat. Lennert: ,,Bij het zien van de film krijg je spontaan zin om te sporten. Ondertussen bouwen we natuurlijk hard verder om sport zo leuk mogelijk te maken. Nu is Inviplay nog een website, maar we werken ook aan een app. En we weten bijvoorbeeld dat sommige groepen het leuk vinden om uitslagen bij te houden. Er kunnen daarom sinds kort groepen en teams aangemaakt worden, waarmee je makkelijk een klassement kunt bijhouden. En teams hebben door de fijne aanmeldtool meteen een overzicht van wie er komt trainen.”

BEHOEFTE Ook de regio’s waarin Inviplay actief is worden in rap tempo uitgebreid. Paul: ,,We zijn gestart in Utrecht, daar hebben we nu, mede aan de hand van het lokale sportakkoord, enkele samenwerkingen. Maar we zijn ook al actief in Arnhem en Alkmaar en we zijn met diverse gemeenten in gesprek. Eigenlijk iedereen is enthousiast. We krijgen vaak te horen dat wij ergens op inspringen wat nog niet bestaat en dat er behoefte aan is, zowel bij verenigingen als bij sporters.”

GEEN LIDMAATSCHAP NODIG Omdat Inviplay.nl breed ingezet kan worden zijn ook veel gemeenten enthousiast, legt Boaz uit. ,,Mensen nemen zelf het initiatief om weer de sport te gaan doen die ze leuk vinden. En er zijn kansen voor verenigingen. Zo zijn er al verenigingen die hun club via Inviplay.nl openstellen voor niet leden. Dan kunnen mensen voor een klein bedrag per avond komen voetballen, basketballen, beachvolleyballen of tafeltennissen. Gewoon meedoen wanneer je tijd hebt! Fantastisch toch?”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie