Hans Koopman (directeur Kelderman Bouw en voorzitter Jan Vellinga (EIJV) ondertekenen de vijf jaar lopende overeenkomst.
Hans Koopman (directeur Kelderman Bouw en voorzitter Jan Vellinga (EIJV) ondertekenen de vijf jaar lopende overeenkomst. PR EIJV

Hoofdsponsor Kelderman verlengt contract bij EIJV

Overig

EDE Het Edese bouwbedrijf Kelderman is ook de komende vijf jaar hoofdsponsor van de Edese IJsvereniging. Beide partijen verlengden vorige week het contract. De Edese IJsvereniging wil de steun gebruiken om te investeren in de jeugd. 

Eip Janssen

Kelderman is al tien jaar hoofdsponsor Edese IJsvereniging (EIJV). De persoonlijke betrokkenheid van algemeen directeur Hans Koopman bij de vereniging is daar onmiskenbaar één van de redenen van.

,,Ik houd van wielrennen en schaatsen. Mijn dochter heeft jarenlang op hoog niveau geschaatst en zo ben ik ook intensief betrokken geraakt bij deze club. Er heerst een gemoedelijke sfeer die mij heel erg aanspreekt. Bovendien vinden wij het als bedrijf belangrijk om mensen te stimuleren om meer te bewegen. Dat maakt dat wij graag de komende vijf jaar weer de hoofdsponsor zijn van EIJV”, aldus directeur Koopman.

BEREIKBAAR ,,De vereniging EIJV is opgetogen over de verlenging van het contract. Om de missie van Kelderman te ondersteunen, investeert de EIJV de sponsorgelden in de jeugd” zo vertelt scheidend voorzitter Jan Vellinga. 

,,Schaatsen is een dure sport. Onze jeugdleden schaatsen ’s winters in Deventer en alleen al de reiskosten vormen een kostenpost. Maar ook de pakken en schaatsen zijn kostbaar. Dat is niet voor iedereen op te brengen. Met behulp van de sponsorgelden willen we de kosten zo laag mogelijk houden en deze sport voor iedereen bereikbaar houden”, gaat Vellinga verder.

BEWEGEN De EIJV wil met het sponsorgeld ook jongeren warm maken voor de schaats- en skeelersport. ‘

,,Zo kunnen we bijvoorbeeld schoolklassen ontvangen en hen tegen minimale kosten laten kennismaken met skeeleren. De leerlingen hebben dan beschikking over goed materiaal, beschermingsmiddelen en krijgen een uur lang een professionele training’, vertelt Hans Silvis. Hij neemt de voorzittershamer van Jan Vellinga over.

,,Veel jongeren zitten uren achter een computerscherm. Het is mooi dat zij ervaren hoe fijn het is om lekker te bewegen. Daar dragen we graag ons steentje aan bij”, sluit Hans Koopman af.

WISSELING ,,Ik heb het voorzitterschap bij de EIJV zeseneenhalf jaar met heel veel plezier gedaan. Met Hans Silvis, die reeds vicevoorzitter was heb ik een goede opvolger. dat is vorige week op de ALV door de leden bekrachtigd. Ik blijf betrokken bij deze mooie vereniging. Vrijwilligerswerk voor de vereniging en namens het bestuur blijf ik met plezier doen”, aldus de afgetreden preses Jan Vellinga. 

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.

advertentie
advertentie