Luke Dommershuijzen (in het blauwe MHC Ede shirt) maakt een mooie periode door. Maar mist competitiehockey met Amsterdam ook.
Luke Dommershuijzen (in het blauwe MHC Ede shirt) maakt een mooie periode door. Maar mist competitiehockey met Amsterdam ook. Ted Walker

Hockeyer Luke Dommershuijzen Oranjeklant

Overig

EDE MHC Ede hockeyer Luke Dommershuijzen (archieffoto) maakt een stormachtige ontwikkeling door. Na zijn debuut bij Amsterdam in de Hoofdklasse heeft de 18-jarige Edenaar ook zijn eerste officieuze minuten gemaakt bij de het Nederlands hockeyteam.

Het voormalig talent van overgangsklasser Ede speelde mee in het laatste trainingsduel in het Wagener Stadion.

Afgelopen vrijdag werd Luke Dommershuijzen door bondscoach Max Caldas gebeld voor een uitnodiging. 

,,Dat was wel even schrikken”, vertelt Dommershuijzen voor de camera. ,,Ik was thuis bij mijn ouders en we zaten net klaar voor het avondeten. Hij vroeg of ik vrijdag iets te doen had.”

Ineens stond de nog jonge Edenaar met zijn helden van vroeger op het veld. Van Caldas mocht hij zondag, in het duel dat live geregistreerd werd, opnieuw opdraven. ,,Ik geniet er alleen maar van”, aldus de kersverse potential voor het Oranje team.

Bondscoach Max Caldas liet nog weten dat hij de kans voor Luke Dommerhuijzen een win-win situatie van twee kanten zag. ,,Ik wilde zien hoe Luke zich binnen deze groep bewoog. Is hij verlegen. Grijpt hij zijn kans.” 

Bron www.hockey.nl

advertentie
advertentie