Afbeelding
Sportservice Ede

Ede krijgt nieuw multifunctioneel sportterrein

10 december 2020 om 18:30 Overig

EDE Ede krijgt een nieuw multifunctioneel sportveld: een PLAYCE X. Het sport- en speelveld wordt komend voorjaar aangelegd op sportpark De Peppel. Het veld wordt aangelegd achter zwembad De Peppel op een trainingsveld van Blauw Geel’55 aan de Langekampweg en is openbaar en daardoor voor iedereen te gebruiken.

,,Een PLAYCE X is een veelzijdig en uitdagend veld en is de ideale oplossing om aan je gezondheid te werken en om aan de slag te gaan met de Schijf van 10. Een PLAYCE X biedt daarmee voor elke leeftijd en elk niveau de mogelijkheden om op een leuke manier vaardig in bewegen te worden. Dit is belangrijk voor een brede motorische ontwikkeling en voor een leven lang plezier in bewegen”, legt sportparkmanager Ton van Hoof van Sportservice Ede uit.

GEBRUIK ,,Het is een bijzonder multifunctioneel veld in de wijk of in een open sportpark dat alle dagen van de week gebruikt kan worden wat zorgt voor meer rendement en een duurzamer gebruik”, vervolgt Van Hoof. ,,Het zal voornamelijk gebruikt gaan worden door het Pallas Athene College en de verenigingen die ook uitleg hebben gehad over het gebruik. Er worden nog nadere afspraken over het verdere gebruik gemaakt.”

ONTMOETING Edenaren kunnen op het sportveld werken aan hun fitheid en gezondheid, ,,maar het is ook een plek waar je afspreekt, mensen ontmoet of gewoon even gaat kijken wat er allemaal gebeurt. Het is een plek waar initiatieven ontstaan zoals bootcamp- of crossfittrainingen, lessen bewegingsonderwijs, Tai chi- of Yogalessen, training voor aanstaande moeders, aanvullende trainingen van lokale sportclubs, revalidatietrainingen van de fysiotherapeut, mantelzorg activiteiten met ouders of buren en natuurlijk het perfecte podium voor de buurtsportcoach.”

KOSTEN De aanleg van het speelveld kost ongeveer 125.000 euro en wordt betaald vanuit het budget Open Sportpark van de gemeente Ede en de provincie Gelderland. ,,Het onderhoud zal sterk afhankelijk zijn van het gebruik”, legt Van Hoof uit. ,,Als we uitgaan van eenzelfde soort onderhoud als van kunstgrasvoetbalvelden, dan kost het onderhoud tussen de 500 en 1000 euro per jaar.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie