Marit van Beijnum reed een sterke 500 meter op het NK
Marit van Beijnum reed een sterke 500 meter op het NK Neeke Wassenbergh Smit

Marit van Beijnum verrast met PR op 500 meter NK schaatsen

Overig

BENNEKOM,,Super blij. Voor het eerst van mijn schaatsleven onder de 39 seconde. Mijn PR weer scherper gesteld. Een fantastische afsluiting van dit jaar”, jubelt de Bennekomse Marit van Beijnum.

Eip Janssen

Op het NK-schaatsen wist Marit van Beijnum vandaag (zondag) twee goede races op de schaatsbaan te leggen.

De Bennekomse opende in 10.6 en sloot af op 38.90. ,,Een nieuw PR en uiteraard ook nog een clubrecord van de EIJV. Mijn debuut bij de Senioren (31oktober, red.) klokte ik nog 39.35. Later werd dat verbeterd naar 39.28. Een royale verbetering op dit ijs in Thialf”, glunderde de schaatster.

De 19-jarige Marit van Beijnum liet zien een aanwinst te zien voor het senioren schaatsen op de 500 meter.

,,De trainster/coach Elvira Salet (Development sprint team Oost) en ik zeiden vooraf tegen elkaar niet weg te gaan zonder een 38’er. Opdracht was de ronde harder door te trekken en dat is eindelijk goed gelukt”, ging Marit verder. Op de vraag of de rit was zoals zij had gehoopt volgde een bevestiging. ,,Deze rit voelde wel goed aan. Ik heb voor zover ik weet niks laten liggen. Maar ik weet ook dat in de toekomst er nog ruimte is voor verbeteringen. Met name de techniek moet meer aandacht krijgen.”

Of en zo ja welk vervolg haar schaatsseizoen krijgt is nu nog niet bekend.

,,Ligt eraan of corona ons ruimte geeft. Of ik bij de ploeg blijf? Dat is allemaal nog niet echt bekend. Maar tot nu zijn er geen signalen dat het stopt. Gelukkig heb ik ook nog wat terug kunnen doen voor mijn persoonlijke sponsor Hans Koopman. De Edese aannemer Kelderman Bouw verlengde onlangs mijn sponsorcontract”, eindigt Van Beijnum.

advertentie