Afbeelding
kimberleybos.nl

Kimberley Bos met vertrouwen van start op WK skeleton

10 februari 2021 om 14:15 Overig

EDE Kimberley Bos gaat donderdag van start op het WK skeleton in het Duitse Altenberg. De Edese stond bij vijf van de zeven wereldbekerwedstrijden waar ze dit jaar aan meedeed op het podium. Hoe anders was dat een jaar geleden. Bos had een blessure en moest knokken voor ieder wereldbekerpunt.

Op de website van TeamNL sprak ze onder meer over haar progressie van het afgelopen jaar. Hieronder een gedeelte van het interview, waarin ze ook vertelt over haar plannen om een eigen startbaan te bouwen bij CAV Climax.

Je doet het opmerkelijk goed dit seizoen. Waar komt jouw progressie vandaan?
,,Skeleton is een ervaringssport. Je moet veel sleeën en als je het goed doet dan word je beter. Ik heb de afgelopen twee jaar heel veel stappen gemaakt, alleen zag de buitenwereld dat niet omdat ik geblesseerd was. Nu, omdat ik weer voluit kan starten, kan ik weer de aansluiting vinden met de echte toppers. En dan valt dat ineens heel erg op.”

Wat had je precies?
,,Ik had een scheur in mijn quadriceps, dat is een spier aan de voorkant van je bovenbeen. Ik kon daardoor niet sprinten. Ik heb die blessure opgelopen net na de eerste wereldbekerwedstrijd in december, in Lake Placid. Ik had de rest van het seizoen nodig om te herstellen. Maar daar had ik niet echt de tijd voor, want ik moest ook punten halen, anders mocht ik dit seizoen niet starten in de wereldbeker. Dus ik heb zo goed en zo kwaad als het kan doorgesleed, met niet de beste resultaten.”

Uiteindelijk ben je in de zomer helemaal van je blessure genezen?
,,Het seizoen is wat eerder geëindigd door corona. Daardoor kon ik mooi rustig herstellen.”

Je had ook nog plannen om een eigen startbaan te bouwen, bij atletiekvereniging Climax in Ede.
,,Ik probeerde een trainingsfaciliteit voor mezelf neer te zetten, zodat ik ook de berg af kon rennen met mijn slee op wieltjes. In het voorjaar zijn we daarmee bezig geweest, omdat we niet naar het buitenland konden. Maar het is niet gelukt helaas. De gemeente en de bond wilden wel meewerken, maar door de corona was het niet meer verantwoord om hiervoor financiële risico’s te nemen.”

,,Dan kom je op het punt dat je het moet laten gaan. Maar het was wel een leuk project om te doen en heel leerzaam. Ik ben een sporter en geen ondernemer of een bouwkundige, maar nu werd ik een soort projectleider. Dan leer je dingen die je anders nooit had geleerd. Zeker in de eerste periode van de corona konden we niet zoveel en kon ik mooi hiermee aan de slag.”

Je stond dit seizoen vijf van de zeven wereldbekers waar je aan meedeed op het podium. Heeft dat je verbaasd?
,,De eerste wedstrijd in Segulda (Letland, red.) was ik verbaasd. Ik had na de eerste run niet door dat ik tweede stond. Ik was al blij dat ik een pr had, tot iemand tegen me zei dat ik tweede stond. Dat was een beetje een verrassing. Maar als je één wedstrijd kan meedoen met de wereldtop, dan weet je dat het op sommige andere banen misschien ook kan lukken. En op andere banen weet je dat het lastig kan zijn.”

Klik hier om het hele interview te lezen.

Kimberley Bos komt deze week in actie op het WK in Altenberg, volg de verrichtingen van Bos donderdag en vrijdag op EdeStad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie