Voetbalvereniging Blauw Geel ’55 heeft op Sportpark Peppelensteeg een trainingsveld ter beschikking gesteld voor de bouw van een Playce X, een openbaar multifunctioneel sportveld. Het is een nieuwe stap om het gebied om te vormen tot Open Sportpark.
Voetbalvereniging Blauw Geel ’55 heeft op Sportpark Peppelensteeg een trainingsveld ter beschikking gesteld voor de bouw van een Playce X, een openbaar multifunctioneel sportveld. Het is een nieuwe stap om het gebied om te vormen tot Open Sportpark. Sportservice Ede

Aanleg Playce X op sportpark Peppelensteeg in Ede gestart

Overig

EDE Op sportpark Peppelensteeg is de schop de grond in gegaan voor de aanleg van de eerste Playce X van Nederland. Bij dit bijzondere sportveld komt ook een Athletic Nature Track. Het is volgende stap in het initiatief van de gemeente, Sportservice Ede en sportaanbieders op Sportpark Peppelensteeg en omgeving om het gebied om te vormen tot een open sportpark. Voetbalvereniging Blauw-Geel ’55 heeft één van haar trainingsvelden beschikbaar gesteld om deze unieke sportvoorziening aan te leggen.

Een Playce X is een veld opgebouwd uit veel verschillende patronen en vormen. Hierdoor is het geschikt voor allerlei soorten sporten: van kleine en grote velden voor een potje voetbal, hockey of basketbal, tot uitdagende hinkelbanen en loopladders voor het voetenwerk. ,,Er zijn zelfs spelzones voor stoei- en balansvormen, tennis of straatspelletjes zoals stoepranden en kingball. De Athletic Nature Track krijgt een loopcircuit, een heuvel van drie meter met een natuurlijke tribune. Verder komt er een zandbak voor beachvolley en een recreatieveldje”, zegt sportparkmanager Ton van Hoof van Sportservice Ede.

De Playce X en de Athletic Nature Track zijn openbaar toegankelijk ,,en passen in het streven om Sportpark Peppelensteeg hét gebied van Ede te laten worden waar sport, bewegen, recreëren, tuinieren en ontspannen samenkomen. Een plek voor iedereen.”

Bij verschillende verenigingen zijn al trainers opgeleid tot Athletic Skills Model (ASM)-instructeur om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die de velden bieden. Van Hoof: ,,Op deze manier dragen de velden ook bij aan diversiteit in beweegvormen, het plezier in bewegen en daarmee aan de brede motorische ontwikkeling. Dat is steeds belangrijker in een tijd waarin zeker kinderen veel tijd achter het beeldscherm doorbrengen.”

Het sportveld is ontworpen door Greenengineers uit Lunteren en de werkzaamheden worden uitgevoerd worden door J.C. van Veldhuizen BV uit dezelfde plaats. Het beheer van het veld is in handen van Sportservice Ede. Naar verwachting is het werk einde tweede kwartaal afgerond.


Voorbeeld van een Playce X. - Sportservice Ede

advertentie
advertentie