Roeier Ruben Knab uit Bennekom.
Roeier Ruben Knab uit Bennekom. Jarno Schurgers

Bennekomse roeier Knab grijpt naast Olympische medaille met Holland Acht

30 juli 2021 om 03:33 Overig

BENNEKOM De Bennekomse roeier Ruben Knab (33) heeft in de nacht van donderdag op vrijdag geen medaille gepakt op de Olympische Spelen in Tokio. De acht Nederlanders werden vijfde.

In de Olympische finale, deden acht landenteams mee. Grote concurrenten in de strijd om een medaille waren vooraf Groot-Brittannië en Duitsland. Nederland lag na vijfhonderd meter al op een flinke achterstand en kwam die in de overige 1500 meter niet te boven. De verrassende winnaar werd Nieuw-Zeeland, voor Duitsland en Groot-Brittannië. In de Nederlandse acht zaten naast Knab ook Bjorn van den Ende (boeg), Jasper Tissen, Simon van Dorp, Maarten Hurkmans, Bram Schwarz, Mechiel Versluis en Robert Lücken (slag). Eline Berger was de stuurvrouw. 

Knab nam in 2012 al deel aan de Olympische Spelen in Londen en werd daar vijfde met de vier zonder stuurman. Vier jaar later was hij reserve bij de Holland Acht tijdens de Spelen van Rio. Eremetaal met dat team was er tweemaal op een EK. Zowel in 2017 als in 2021 greep Knab met zijn zeven teamgenoten een bronzen medaille op het Europees kampioenschap.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie