Jeff de Quay werd gezien als de gevaarlijkste HV Reehorst speler.
Jeff de Quay werd gezien als de gevaarlijkste HV Reehorst speler. Theo Beumer

Handballers HV Reehorst slepen zege uit het vuur

9 oktober 2021 om 22:22 Overig

EDE HV Reehorst had de handen vol aan Havas 2 uit Almere. Maar de in de slotminuut bereikte 28-27 zege werd behouden.

door Eip Janssen

,,De laatste minuut kreeg Havas na overtredingen van onze zijde nog driemaal de kans aan te leggen. Maar goed verdedigen leverde ons de winst op. Een winst waarvoor wij diep moesten gaan. Je merkt toch dat bij veel spelers dat de afgelopen twee seizoenen waarin wegens corona niet of nauwelijks gehandbald kon worden zijn tol eist”, keek HV Reehorst trainer Sander Barents terug. HV Reehorst telde door allerlei oorzaken zes afwezigen. De Edese handballers begonnen matig. ,,Veel balverlies, veel fouten, het was zeker geen spektakel. Een 8-8 stand na tweeëntwintig minuten spelen zegt genoeg.” In de slotfase werd er om en nog wel gescoord en sloten beide ploegen met een 13-13 tussenstand in sporthal De Peppel af.

ROMMELIG Ook de tweede helft begon rommelig. De gasten scoorden wat meer dan HV Reehorst. ,,Dat bracht de tussenstand op 19-22. Mede omdat mijn ploeg eerder minder goed omging met de man minder situatie. Daarvan wist Havas goed te profiteren. Maar de derde tijdstraf kwamen we zonder kleerscheuren door. Dat betekende steun van het publiek en door meer risico te nemen werd met breaks het gat bijna gedicht”, oordeelde Barents. Hij zag zijn ploeg op 25-26 komen. ,,Daarna werkte Havas mee. Zij gaven Jeff de Quay mandekking. De ploeg had even moeite dat op te lossen maar nadat het kwartje was gevallen profiteerden wij van de ontstane ruimte die de man in de mandekking op de Quay ons gaf. Havas had geen antwoord meer op onze goede aanvallen en bij 28-27 was het uitspelen geblazen. Zoals in de aanhef al verwoord duurt dan een minuut heel lang. Maar de punten zijn binnen”, oordeelt Sander Barents.

BEKER Komende dinsdagavond gaat HV Reehorst voor de beker op bezoek bij ERIX in Lichtenvoorde. Deze wedstrijd tegen het in de hoofdklasse spelende ERIX begint om 21.00 uur. ,,Een mooie gelegenheid om aan de patronen te werken. Zo’n bekerwedstrijd is voor mij geen tussendoortje maar een goede gelegenheid een extra wedstrijd te spelen na te lang geen officiële duels hebben meegemaakt”, sluit Sander Barents gedecideerd af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie