De wens van handbalvereniging Reehorst gaat definitief niet door.
De wens van handbalvereniging Reehorst gaat definitief niet door. Pixabay

Bouw sporthal Langekampweg definitief van de baan

16 oktober 2021 om 14:10 Overig

EDE De bouw van de vurig door korfbalvereniging CKV Reehorst en handbalvereniging Reehorst gewenste sporthal aan de Langekampweg gaat niet door. Dat heeft het college aan de raad laten weten. In gezamenlijk overleg zou zijn besloten te stoppen met de plannen voor de bouw van een eigen sporthal. Het college zegt het te betreuren dat de bouw niet door gaat. Het is financieel niet haalbaar.

Gerard van Wijk

Voorjaar vorig jaar werd duidelijk dat de Stichting Combiproject Peppelensteeg, namens beide verenigingen, geen opdracht kon verstrekken tot bouw van een nieuwe sporthal. Mede door de gestegen bouwkosten vielen de offertes aanzienlijk hoger uit dan de eerder opgestelde raming. ,,De verenigingen hebben vervolgens alles in het werk gesteld om toch tot een haalbaar plan te komen. Helaas lukte dat ook met versoberingen in het bouwplan en extra inkomsten niet om het gewenste resultaat te behalen.”

GAT In de loop van dit jaar werd duidelijk dat het de stichting niet lukt om het financiële gat in de begroting te dichten. Er blijft een gat van 65.000 tot 95.000 euro. Samen met Sportservice Ede wordt bekeken hoe de verenigingen kunnen blijven sporten in de bestaande gemeentelijke sporthallen. Ook wordt bezien of er een alternatieve invulling voor de sporthallocatie mogelijk is. 

In eerste instantie stond het college niet positief tegenover het initiatief van de verenigingen voor de bouw van een eigen sporthal op sportpark Peppelensteeg. Omdat er ruimte was in andere bestaande sportaccommodaties en de nog te bouwen Van der Knaaphal. Er werd alsnog ingestemd nadat de stichting had aangegeven de kosten voor een nieuwe sporthal zelf te dragen en een lening aan te gaan. Voordat is geconcludeerd te stoppen met de plannen is onder meer gekeken naar een extra gemeentelijke subsidie om het tekort te dekken. Door alle partijen is dit als niet haalbaar beschouwd. 

GEEN NOODZAAK Volgens het college blijkt uit een recente raming dat er voor binnensport in Ede behoefte is aan vier sporthallen en die zijn er ook: ‘t Riet, De Peppel, Van der Knaaphal en Het Streek. ,,Er is, zeker met de dalende ledenaantallen bij binnensport in het algemeen, geen noodzaak voor een extra hal.”  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie