Joshua Kanter wint brons in de Grappling klasse white belts -79 kg
Joshua Kanter wint brons in de Grappling klasse white belts -79 kg Sportschool Herbert

Internationaal Braziliaans Jiu Jitsu & Grappling eremetaal in België voor atleten van Sportschool Herbert

Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 6 november zijn er Michiel Meurs, Jacco Verhoeven en Joshua Kanters samen met coach Maarten Vervenne afreist naar het Belgische Roosdaal. Hier namen zij deel aan een internationaal Braziliaans Jiu Jitsu en Grappling toernooi.

Na een lange rit van bijna drie uur en een wachttijd van bijna 4 uur op hun eerste partijen door een rommelige organisatie mochten de sporters in de middag eindelijk aantreden.

Jacco nam het in de white belts gi -82,3 kg in zijn eerste tegen de latere kampioen en nummer zilvere medaille winnar op. Jacco kon geen potten breken in deze partijen, in zijn twee andere partijen kon hij beter in zijn spel komen en kon zich zo weer een stapje beter meten met zijn tegenstanders.

Michiel, die in een hogere klasse dan normaal deelnam, mocht na vier spannende partijen het zilver mee naar huis nemen in de categorie white belts gi -88,3 kg. Later die dag nam Michiel voor het eerst ooit ook nog deel aan de no-gi -85 kg. Hier moest Michiel na twee winst partijen in de halve finale, met de latere kampioen, afhaken met een blessure. 

Joshua die zijn wedstrijden deed in de white belt gi -76 kg wist alle vier zijn partijen met winst af te sluiten. Eén van zijn tegenstanders deed dit ook, alleen met net iets meer punten waardoor Joshua zilver won. Tegelijkertijd met zijn gi wedstrijden werden ook Joshua’s no-gi partijen -79 kg afgewerkt, dit betekende voor Joshua acht partijen in een kort tijdsbestek moest knokken in twee verschillende disciplines. Met één verlies partij en drie winst partijen stelde Joshua in deze categorie het brons veilig en mocht naar huis toe met twee medailles.

Coach Maarten Vervenne kijkt met een goed gevoel terug op deze dag, alledrie de atleten hebben weer veel progressie laten zien en kunnen trost zijn op hun prestaties op dit toernooi.

Wil jij ook kijken of Braziliaans Jiu Jitsu iets voor jou is, of wil je graag werken aan jouw conditie, een nieuwe sport proberen of jouw game spel verder ontwikkelen? Kom dan eens langs voor een proefles bij Sportschool Herbert in Ede. Stuur een berichtje naar info@sport-herber.nl of kijk op www.sportschool-herbert.nl

Joshua Kanters wint zilver in de klasse white belts -76 kg
Michiel Meurs wint zilver in de klasse white belts -88,3 kg
advertentie