Marit van Beijnum in actie
Marit van Beijnum in actie Dyane Ribbink

Val verpest NK sprint voor Marit van Beijnum

Overig

BENNEKOM Marit van Beijnum heeft haar goede prestaties na de eerste dag op het NK sprint in Heerenveen niet kunnen bekronen met een mooie plaats in de eindrangschikking 

Eip Janssen

Op de tweede dag ging zij op de 500 meter tegen Pien Hersman (dochter van het schaatsechtpaar Martin Hersman (NOS schaatscommentator) en  de voormalige Edese langebaanschaatsster Colette Zee), onverwachts onderuit. De 1000 meter werd verloren van Lotte van Beek. De tijd van Van Beijnum was met 1.18.68 minder goed dan de op zaterdag gereden 1000 meter. Een evenaring van haar beste persoonlijke prestatie (1.18.30) zat er zondagmiddag niet in. Het leverde Van Beijnum een dertiende plaats op. Zaterdag werd op de 1000 meter nog een twaalfde plaats behaald.

Op zaterdag kende Marit van Beijnum meer succes. Zij reed een uitstekende 1000m gereden. De  Bennekomse evenaarde met 1.18.30 haar PR,  vorig jaar op 31 oktober in Heerenveen gereden. De opening in haar rit tegen Maud Lugters met 18,21 was uitstekend. het eerste rondje ging in 28,63. In de slotronde leek een lastige kruising haar parten te spelen. Maar Van Beijnum loste het perfect op. Met de tijd van 1.18.30 werd de Bennekomse netjes twaalfde op de 1000m. Eerder zaterdag wist Marit van Beijnum op de 500 meter haar tegenstander Pien Hersman te verslaan. Zij noteerde een tijd van 39.10. Ver verwijderd van haar persoonlijk record dat staat op 38.52. In eerste instantie was Marit van Beijnum ingedeeld in een rit tegen Ireen Wüst. Meerdere afzeggingen, waaronder Jutta van Leerdam, betekende dat de paring opnieuw werd vastgesteld. Marit van Beijnum, rijdend voor Development SprintTeam Oost, eindigde op de 500 meter NK sprint uiteindelijk op de dertiende plaats.  

[REACTIE] ..Het NK sprint heb ik heel wisselend beleefd. Een vrij goede zaterdag en dan zondag die val op de 500 meter. Ik zag het totaal niet aankomen. Had ook geen idee wat er mis was gegaan. Volgens omstanders die mij aanspraken gleed ik weg op links en lag op het ijs. Hoewel de val op zich meeviel voelde ik dat wel op de afsluitende 1000 meter. De heup was behoorlijk beurs. Maar goed daar leer je ook weer van”, vertelt Marit van Beijnum zondagmiddag. ,,Over de eerste 500 meter (zaterdag) ben ik zeker niet tevreden. Maar de 1000 meter viel heel erg mee. Zeker omdat mijn vorm, doordat ik tweeën halve week ziek ben geweest, mee. Over de eerste dag ben ik dus al met al wel tevreden. Alle omstandigheden in acht nemen ben ik tevreden met mijn optreden dit weekeinde. Hoe het schaatsprogramma verder is? Ik heb geen grote toernooien meer. Wel wat trainingswedstrijden. Ook daar doe ik weer meer ervaring op”, sluit Marit van Beijnum af.   

 Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

advertentie