Afbeelding
Archief BDUmedia

In Memoriam: Damcoryfee Geurt Hendriksen

Overig

EDE Met verslagenheid is kennisgenomen van de zaterdag overleden Geurt Hendriksen. Hij was een propagandist van de damsport. Bestuurslid van de Edese damclub De Kroonschijf, maar vooral damliefhebber. Geurt Hendriksen maakte de damsport in de gemeente Ede bespreekbaar en populair. Hij was voor de plaatselijke pers altijd een aanspreekpunt. Het gemis van Geurt Hendriksen zal ongetwijfeld in zijn damwereld worden gevoeld. Maar het meest zullen Helma, Michel, Stefan en verdere familie Geurt missen.

Namens de damverenigingen De Kroonschijf en DES Lunteren schreven Arnold van Harn en Jaap Heij onderstaand in memoriam.

Ondanks het bericht dat hij was uitbehandeld, ondanks alle pijn en moeite met lopen en zelfs zitten, op het laatst nam zijn Helma de telefoon van hem over omdat hij zelf niet meer in staat was deze te bedienen wilde Geurt van geen opgeven weten. Het liefst lag hij op de bank in de woonkamer, niet op bed, want als je daar komt te liggen is er geen weg meer terug.

Ondanks alles wekte hij de indruk over een tijdje weer achter de bar van De Kroonschijf te kunnen staan; deelnemen aan de damcompetitie zat er waarschijnlijk niet meer in en De Kroonschijf kon ook maar het beste op zoek gaan naar een andere penningmeester. Maar bezoekers van koffie, frisdank en frikandellen voorzien, een praatje maken, voorraden aanvullen, waarom ook niet?

Geurt gaf zelfs nog wat huishoudelijke en bestuurlijke tips mee gezien zijn vermeende tijdelijke afwezigheid. Hij zei het met zoveel vertrouwen dat je erin meeging, tegen beter weten in. Die positieve vooruitblik, de wil om weer in actie te komen, alsof er niets aan de hand is, het niet bij de pakken neer gaan zitten, soms ook de kritische noot als hij iets echt niet zag zitten, zijn houten klompen aan als hij op bezoek kwam, het geeft in het kort weer wie Geurt Hendriksen voor ons was.

Helaas kwam recent veel te vroeg het toch onvermijdelijke einde aan zijn leven. Wij denken als damvereniging De Kroonschijf met trots en dankbaarheid terug aan de tientallen jaren dat Geurt met veel gedrevenheid lid was, waarvan hij ook lange tijd verschillende bestuursfuncties vervulde. De laatste jaren als penningmeester. Daarnaast beheerde hij onze bar en bijbehorende voorraad vol overgave, ervan doordrongen dat we met onze baropbrengsten de begrotingen sluitend moesten maken.

,,Geen woorden maar daden”. Tegenwoordig zegt men dat soms ook anders; Geurt zei het niet, maar deed het zonder het te benoemen. Wij gaan zijn aanwezigheid en inzet enorm missen.

En ook buiten de muren van ons clubgebouw was Geurt zeer actief voor de damsport, zoals het organiseren van evenementen en het vinden van sponsors. Zo vertelt Jaap Heij van DES Lunteren:,,Geurt en ik hebben 23 jaar samen het bekende Hent Uut ’t Zaand damtoernooi georganiseerd. Geurt was degene die alle sponsors binnenhaalde om het toernooi financieel mogelijk te maken. In januari maakte hij een rondje door De Valk en de sponsors durfden geen ‘nee’ te zeggen. Het damtoernooi kende op haar hoogtepunt 66 deelnemers. Helaas kon de afgelopen twee jaar het toernooi niet doorgaan vanwege de Coronapandemie. Geurt zorgde door sponsoring van Jac Hensen voor de continuering van het ‘Edes sneldamkampioenschap’.

Wij hebben vele goede en actieve herinneringen aan Geurt Hendriksen en hopen deze nog lang te mogen koesteren. Wij wensen Helma, Michel, Stefan en verdere nabestaanden veel sterkte toe.

Het bestuur en de leden van damvereniging De Kroonschijf Ede

Het bestuur en de leden van damvereniging DES Lunteren

advertentie
advertentie