Afbeelding
Jeroen van den Beemt

Van Gent Finaleweken: BCE ‘78 komt te kort voor een verrassing

Overig

EDE ,,Tegen koploper Arnhem Eagles kwam net geen verrassing uit de bus. Uiteindelijk werd met 81-70 verloren”, keek BCE ’78 trainer/coach Martijn Veldwiesch (archieffoto) terug.

Eip Janssen

Het verschil werd gemaakt in het vierde en laatste kwart. Op dat moment merkte BCE ’78 dat het maar zeven spelers kon inbrengen. De thuisclub had elf spelers. Die conditionele slag en te veel missers maakten het verschil.” Het eerste kwart was voor de Arnhemse koploper. ,,Maar er stond wel een 15-15 score op het bord. Daniël Ermen en Mark Bierhof waren de gevreesde schutters aan Edese kant.”

Er werd van helft gewisseld bij een 42-38 achterstand voor de Edese basketbal trots. ,,Nu was het Yannick van der Zalm die goed op schot was. Binnen en buiten de driepuntlijn. Ook verdedigend werd goed gespeeld”, oordeelde Veldwiesch. In het derde kwart sloot BCE ’78 af met een 59-61 voorsprong. Thijs Dueck, Mark Bierhof en Yannick van der Zalm etaleerden hun talent”, lachte de Edese coach. In het vierde en laatste kwart ging de conditie een bepalende rol spelen. Na een 73-70 achterstand werd uiteindelijk door de Arnhemmers de stand afgesloten op 81-70 winst.

Zondagmiddag ontvang BCE ’78 in sporthal De Peppel Woodpeckers uit Houten. De aanvang is 16.15 uur.

advertentie