Rick Thenu Photography.

Van Gent Finaleweken: BCE ‘78 verliest laatste thuiswedstrijd van dit seizoen

22 mei 2022 om 18:58 Overig Van Gent Finaleweken 2022

EDE BCE’78, dat de competitie 2021/2022 uitstekend startte, verloor in de laatste thuiswedstrijd met 57-67 van Woodpeckers uit Houten.

Eip Janssen

,,De ploegen gingen in de eerste helft goed tegen elkaar op. Bij rust had BCE ’78 een kleine voorsprong. De 34-31 tussenstand gaf al aan dat het vrij spannend was”, oordeelde BCE ’78 coach Martijn Veldwiesch.

Hij kon, in tegenstelling tot de laatste weken aardig door wisselen. ,,Ik had vier spelers extra waardoor de ploeg zijn rust kon pakken.” In de tweede helft waren de schutters uit Houten wat trefzekerder. Met tussenstanden van 34-44, 42-51 en 42-56 werd aan het laaste kwart begonnen. ,,Ook al stond onze verdediging als een huis in het vierde en laatste kwart wisten de schutters van Woodpeckers te vaak van afstand te scoren. Bij ons liep het aanvallend wat minder. De 57-67 eindstand was dus verklaarbaar”, eindigde de BCE ’78 coach.

BCE’78 speelt zaterdag de laatste wedstrijd van dit seizoen. S.B.U. 2 is in Utrecht de gastheer.