Het kampioensteam Klarenbeek, Van Hierden, Overeem en Timmer.
Het kampioensteam Klarenbeek, Van Hierden, Overeem en Timmer. PR Des Lunteren

Van Gent Finaleweken: DES Lunteren wint Gelderse dambekerfinale

Overig

LUNTEREN DES Lunteren heeft vrijdagavond een mooi succes behaald. In Lent werd DCL met 7-1 verslagen. 

,,DES Lunteren had zich op bijzondere wijze voor de finale geplaatst: in de halve finale hadden de Lunteranen een bye”, lachte teamleider Erwin van Hierden. Maar in de finale liet DES er geen gras overgroeien. ,,Waar DCL niet in de sterkste opstelling kon aantreden, was dat bij DES Lunteren wel het geval.”, ging Van Hierden verder. 

Dat maakte de wedstrijd wat minder spannend dan vooraf verwacht. Teamleider Erwin van Hierden trof aan bord 3 in Joop Geurts een ervaren tegenstander, maar het lukte toch vrij vlot om concreet voordeel te halen. Geurts kwam meer en meer in de verdrukking terecht en de DES Lunteren speler boekte een eenvoudige overwinnen: 2-0. Stijn Overeem had geen ideale voorbereiding op de wedstrijd. Het was voor hem een hele puzzel om vanuit het westen van het land met het openbaar vervoer op de juiste plek aan te komen. Wellicht dat hij daardoor net de scherpte miste om het zijn tegenstander Gert van Willigen echt lastig te maken. Een remise was het resultaat nadat de halve hekstellingstrategie niet lekker van de grond kwam: 3-1.

,,Henk Klarenbeek trof aan bord 1 de sterkste opponent Thijs Gerritsen. Zij hebben vaker de degens gekruist en meestal zit Klarenbeek aan de goede kant van de score. Na een principiële partij met hoge actieve randschijf was de Lunterse dammer niet geheel toevallig behendiger in de overgang van middenspel naar eindspel en het lukte zelfs nog om winnend voordeel te behalen: 5-1”, oordeelde de teamleider tevreden.

De Gelders bekerwinst was al een feit. Arjen Timmer speelde ondertussen echter nog zijn partij tegen Eep van Manen. De voor DCL uitkomende Van Manen een ervaren speler met geheel eigen spelopvatting. Timmer liet zich daardoor niet uit het veld slaan. In een wat vlak ogende partij was het steeds de Lentse speler die de vervelende keuzes moest maken. Uiteindelijk kon Arjen Timmer afwikkelen naar een winnend eindspel en werd de partij met een grappige oppositiefinesse besloten: 7-1.

Toernooileider Erik van de Weerdhof reikte de bijbehorende beker met zichtbaar genoegen uit aan het Lunterse viertal.

advertentie