De jongste schaker, Koen van Wijngaarden links, versloeg routinier Kees van der Dussen.
De jongste schaker, Koen van Wijngaarden links, versloeg routinier Kees van der Dussen. Eip Janssen

Prijzen bij schaakvereniging De Cirkel verdeeld na mooi seizoen 2021-2022

Overig

EDE DE interne competitie bij schaakvereniging De Cirkel is afgelopen. De prijzen zijn na de één en dertigste en laatste speelronde weer verdeeld. De balans kon worden opgemaakt. Dominic van Dijk is de clubkampioen van dit seizoen. De Runner-Up Cup, beste prestatie in vergelijk met het voorgaande seizoen is voor Pim Eimers. Nestor Shirikov verbeterde in vergelijking met het voorgaande seizoen zijn rating (persoonlijke sterkte) het meest. Maar los van deze gelukkige prijswinnaars, waren alle Cirkel schakers een beetje winnaar. Eindelijk weer een schaakseizoen dat voltooid mocht worden.

INTERNE COMPETITIE Dominic van Dijk wilde het seizoen ongeslagen afsluiten en ook dat doel wist hij te bereiken. In de laatste ronde moest Henri van Kruistum de sterkte van Van Dijk ervaren. Nieuweling Henri van Kruistum, voor het eerste seizoen Cirkel schaker speelde een ijzersterk seizoen. Van Kruistum was De Cirkelaar die het meeste keren met de volle winst naar huis ging. Liefst 17 keer liet hij zijn tegenstander met lege handen achter.

Tom Pronk ging in de laatste ronde onderuit tegen Henry van den Brink. Zijn tweede plaats kwam niet meer in gevaar. Henry van den Brink is op een mooie vijfde plaats geëindigd. De achterstand op de nummers drie en vier is minimaal. Een top drie plaats zal volgend seizoen ongetwijfeld zijn doel zijn.

Tim Evendijk ging in de laatste ronde vol aan de bak tegen Harold Boom. Evendijk wilde het seizoen met minimaal één prijs afsluiten en dat is hem meer dan gelukt. Hij wist dat de remise tegen Boom voldoende was. Nestor Shirokov had de ook op de derde plaats azende Marnix Lukasse al verslagen. Naast een mooie derde plaats op de interne ranglijst, werd Tim ook nog tweede in de strijd om de Rating Trofee. Kers op de taart was zelfs de derde plaats in de strijd om de Runner-up Cup. Ook de voor het eerst dit seizoen bij De Cirkel spelende Niels van den Bovenkamp kan op een uitstekend schaakseizoen terugkijken. Hij sloot af met winst tegen Jim Pronk. De uiteindelijk vierde plaats is verdiend, met de verwachting is dat Van den Bovenkamp volgend seizoen mee gaat doen in de strijd om de kampioenstitel.


Marnix Lukasse (rechts) verloor niet alleen van Nestor Shiorokov, maar ook zijn derde plaats. - Eip Janssen

Marnix Lukasse speelde een goed seizoen. Hij had lange tijd zicht op een plaats in de top drie, maar liet de laatste weken steekjes vallen. In de laatste ronde verloor Marniz Lukasse van jongeling Nestor Shirokov. Nestor Shirokov ken de een heel goed seizoen. Eerder werden enkele toernooien gewonnen waaronder het Tinnen Soldaat toernooi van De Cirkel. Klap op de vuurpijl was deze week het bericht van de landelijke schaakbond (KNSB) dat Nestor is geslaagd voor het schaakdiploma stap 6. Een prestatie van formaat. De jongste Cirkelaar die in de interne competitie uitkomt is Koen van Wijngaarden. Hij wist het schaakseizoen mooi af te sluiten met een verdiende zege op de niet te onderschatten Kees van der Dussen.

OVERIGE UITSLAGEN INTERNE COMPETITIE: Albert Bootsman - Eip Janssen 1-0, Dick Wenning - Leo Lukasse 0-1, Hans van de Weteringh - Jonathan Karels 0-1, Tom Smit - Jan Hartsuiker 0 -1, Jasper de Rijk - Egbert Aalbers 0-1, Louis van der Vos - Hilmar van den Brink 1-0, Penka Pavlova - Michael Aldridge 1-0, Peter Jonker - Frans van der Veer 1-0, Daan van Pel - Alfred Gaasbeek 0 -1, Arno Braam - Fadi el Kasah 0-1 en Sander Rosman - Robin Enneman 1-0. In remise eindigden: Fedde Kingma - Jelle Bottema, Sebo Nienhuis - Johan de Lange, Herman van den Akker - Willem de Wilde en Mark Bakker - Ben Zee.

Eindstand top tien:

1. Dominic van Dijk 1701,50

2. Tom Pronk 1476,67

3. Tim Evendijk 1416,50

4. Niels van den Bovenkamp 1379,50

5. Henry van den Brink 1379,33

6. Marnix Lukasse 1350,00

7. Harold Boom 1293,50

8. Nestor Shirokov 1148,00

9. Jim Pronk 1129,50

10. Henri van Kruistum 1129,00

RUNNER-UP CUP: Pim Eimers is winnaar gewonnen van de Runner-up Cup. Hij steeg in vergelijking met een eerder seizoen 17 plaatsen. Met 15 plaatsen stijging is Nestor Shirokov tweede en legde Tim Evendijk met 10 plaatsen stijging beslag op de derde plaats.

RATING TROFEE: Nestor Shirokov heeft met 162 punten beslag gelegd op de Rating Trofee. Tim Evendijk haalde 120 punten meer dan het voorgaande seizoen. De derde plaats is naar Pim Eimers. Hij verbeterde zich met 107 punten.

MAANDAGMIDDAGSCHAKEN Op maandagmiddag 23 mei speelden de vijftigplussers de negentiende ronde in de zomercompetitie. Op 30 mei zal de laatste ronde worden gespeeld en tevens de beslissing vallen wie als kampioen gehuldigd zal worden.

UITSLAGEN: Peter van der Wijngaart - Arno Braam 1-0, Willem de Wilde - Peter Jonker 1- 0, Tom Smit - Jan Hartsuiker 0-1, Joop de Feijter - Jelle Bottema 0-1, Klaas van der Wal - Eip Janssen 1-0 en Jeffry Huiberts - Jan van der Wurff 0-1. In remise eindigden: Kees van Heerikhuize - Kees van der Dussen, Egbert Aalbers - Hans Gillet, Herman van Scherrenburg - Louis van der Vos, Fons de Kort - Remy Mouthaan en Fred Post - Loek Platschorre.

Top vijf:

1. Peter van de Wijngaart 471,17

2. Willem de Wilde 462,33

3. Egbert Aalbers 438,00

4. Jan Hartsuiker 339,67

5. Kees van de Voort 306,00

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Louis van der Vos telefoon 0318-630906, e-mail wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdagavond in de speelzaal. De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugdcoördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdagavond in de speelzaal. De maandagmiddaggroep voor de 50-plussers begint om 13.30 uur. Nieuwe deelnemers kunnen op elk gewenst moment instromen. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven. Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie