Afbeelding
Zwem4daagse

Zwem4daagse in De Peppel in Ede maandag van start; Maarten van der Weijden komt deelnemers aanmoedigen

17 juni 2022 om 18:00 Overig

EDE Sportservice De Vallei organiseert van maandag 20 tot en met donderdag 23 juni de Zwem4daagse in zwembad de Peppel in Ede. De wethouder Sport van gemeente Ede, Peter de Pater, geeft maandag om 18.00 het officiële startsein waarna de naar verwachting meer dan tweehonderd deelnemers het water induiken om een afstand van 250, 500, 750 of 1000 meter te zwemmen. Dat laat de organisatie weten in een persbericht.

Voormalig olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen Maarten van der Weijden zal op donderdag 23 juni vanaf 18.00 uur alle deelnemers aanmoedigen en ze bedanken voor hun steun aan de Maarten van der Weijden-foundation. 

Van maandag tot en met donderdag kan er tussen 18.00 en 21.00 uur er gezwommen worden. ,,Wie klaar is met zijn of haar prestatie kan nog deelnemen aan clinics, genieten van glij- en bandenbaan, recreatiebad, bubbelstrook en horeca. Kortom; vier avonden een prestatie en een uitje voor het hele gezin. Zeker voor kinderen biedt de Zwem4daagse de gelegenheid extra te oefenen op de zwemslagen.’’

De Zwem4daagse is een initiatief van de KNZB in samenwerking met de Maarten van der Weijden-foundation. De foundation zet zich in om het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Deelnemers aan de Zwem4daagse kunnen tijdens de week geld inzamelen voor kankeronderzoek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie