Bram Vogel wordt gefeliciteerd met zijn knappe prestatie
Bram Vogel wordt gefeliciteerd met zijn knappe prestatie PR Max Koops

Edese turner Bram Vogel in TeamNL internationaal succesvol

Overig

EDE De 11-jarige Edese jeugdige Bram Vogel heeft zijn turnhorizon verlegd. De beloning is dat Bram nu deel uitmaakt van TeamNl.

Eip Janssen

,,Sinds dit jaar reist de talentvolle turner Bram Vogel bijna dagelijks af naar Hoofddorp om daar te turnen bij topclub SV Pax Haarlemmermeer. Ik ben daar hoofdtrainer Topsport Middenbouw en heb goed zicht op zijn prestaties”, laat Max Koops weten. Hij stapte september 2021 over van het nu bijna opgeheven Exalto Sport naar SV Pax Haarlemmermeer. ,,De progressie die Bram heeft gemaakt is niet onopgemerkt gebleven bij de Nederlandse turnbond. Van de zestien plekken die de KNGU te verdelen had voor de ‘Internationaler ZAG Cup’ in Hannover wist hij er knap één te bemachtigen.”

De jonge Edenaar liet zien dat zijn nominatie terecht was. Het werd een mooi toernooi met op zaterdag een teamwedstrijd en op zondag individuele toestelfinales. ,,Het team van Bram Vogel eindige op plek negen tegen grote namen als de Franse turnploeg en Zwitserse en Duitse topclubs. Met een prachtige oefening op de rekstok en vloer plaatste Bram zich voor deze twee toestellen voor de finale. In deze finale liet hij wederom twee sterke oefeningen zien waarmee hij op beide toestellen een mooie zesde plaats behaalde. Een mooi succes voor de jonge talentvolle Edese turner. En toch, hoewel met het nieuws van nu dat Exalto Sport stopt, een teken dat de Edese turnvereniging zeker aan de weg heeft getimmerd”, sluit Koops af.

advertentie