Melvin van der Voort liet zich tussen de sterke IDM rijders goed zien.
Melvin van der Voort liet zich tussen de sterke IDM rijders goed zien. Damon Teerink

Melvin van der Voort strijdt voor top-drie in IDM Supersport op Most

Overig

EDE Melvin van der Voort kon zich mengen in de strijd voor de derde plaats van de vaste IDM Supersport rijders op Autodrom Most. 

De 16-jarige coureur kwalificeerde zich als zesde achter onder andere drie WK-rijders. In de races scoorde de SWPN-coureur – na wat tegenslagen - punten voor een zesde en twaalfde plaats. ,,We hadden eerder al een goede test in Most gehad en dit zorgde voor een goede basis. Het gevoel met de motor was goed tijdens de trainingen en met de zesde startplek stonden ik er goed bij, zeker omdat er ook vier WK-rijders dit weekend aan de start stonden”, kijkt de jonge Edenaar terug.

De derde ronde van het IDM Supersport kampioenschap werd dit weekeinde (24 t/m 26 juni) verreden op het Autodrom Most. Omdat er over een aantal weken een WK-evenement op het Tsjechische circuit gepland staat, stonden er ook vier gastrijders uit het wereldkampioenschap tijdens deze IDM-ronde aan de start. ,, In de eerste race zat ik er tot de crash erg goed bij en in de tweede race wel een mooie zesde plek gescoord, maar er zit echt veel meer in. Daarom ben ik niet helemaal tevreden. Het blijft hard werken en dan heb ik er vertrouwen in dat er nog betere resultaten gaan komen”, gaat de 16-jarige coureur verder.

Een week voor het raceweekend had Melvin van der Voort nog een goede test gehad in Most, waardoor hij gelijk met een goed tempo aan de trainingen kon beginnen. Na de vrije trainingen stond de SWPN-coureur op een zesde plaats en ook in de kwalificaties noteerde Van der Voort een zesde tijd. De Edese motorcoureur was hiermee de derde vaste IDM-rijders, aangezien er ook drie WK-rijders voor hem op de grid stonden.


,,De weersomstandigheden bij de start van de eerste race waren goed. Ik verloor bij de start één positie, maar kon mij in de openingsfase goed handhaven op de zevende plaats. Dat betekende een keurige derde plaats bij de vaste IDM-rijders. In de vierde ronde ging het echter fout toen ik onderuit schoof. Wel snel de motor gepakt en kwam als vijfentwintigste weer de baan op”, sipte Van der Voort. De Yamaha-coureur wist zich in de veertien ronden durende de race nog weer terug te knokken naar een vijftiende plaats, waarmee hij als twaalfde eindigde van de vaste IDM-rijders en vier punten scoorde. In de tweede race zat Melvin er opnieuw goed bij. Na de start streed de coureur uit Ede voor de zevende plaats en de derde positie van de vaste IDM-rijders.

,,Het werd echt een gevecht en ik werd wat weggedrukt waardoor kostbare tijd verloren ging. Het gaf enige moeite het ritme weer te vinden. Na een mooi gevecht kwam ik als tiende over de finish. Een zesde plaats van de vaste IDM-rijders en tien punten scorende”, besluit Melvin van der Voort behoorlijk tevreden. De volgende IDM-ronde staat over een maand gepland wanneer er van 22 t/m 24 juli wordt gereden op de Schleizer Dreieck in Duitsland.

advertentie
advertentie