Jutta Leerdam werkt aan nieuwschaatsseizoen bij Jumbo Visma
Jutta Leerdam werkt aan nieuwschaatsseizoen bij Jumbo Visma Eip Janssen

Bij EIJV legt schaatsploeg Jumbo/Visma basis voor een mooi seizoen

Overig

EDE Met enige regelmaat is de schaatsploeg van Jumbo/Visma te bewonderen op de skeelerpiste van de EIJV aan de Langenkampweg.

Eip Janssen 

Coryfeeën als Antoinette de Jong, Jutta Leerdam, Thomas Krol, Jorrit Bergsma, Dai Dai N’tab en vele anderen werken keihard aan hun conditie. Dit allemaal onder leiding van hoofdcoach Jac Orie en zijn volledige staf. Hoewel het de sporters aan niets ontbreekt moet zij echt aan de bak. 

,,Jumbo/Visma is bij ons (EIJV) een graag geziene gast. Zij zitten in Doorwerth op trainingskamp. Op Papendal wordt krachttraining gevolgd en bij EIJV geskeelerd en droog geschaatst. Daarvoor hebben zij speciale matten bij zich”, lacht EIJV-vertegenwoordiger en voormalig voorzitter Jan Vellinga.


Droogtraining schaatsen. Jutta Leerdam (midden zittend) kijkt toe hoe haar collega’s hard werken.                                                               Eip Janssen

Hij offert graag een paar uurtjes om het de Jumbo/Visma ploeg naar de zin te maken. ,,Als EIJV enkele procenten bijdraagt aan de wereldsuccessen van dit prachtige schaatsteam, geniet ik in stilte”, gaat Vellinga verder. 

De Edese skeelerpiste is niet alleen dicht bij het trainingskamp maar wordt door de Jumbo/Visma ploeg omschreven als geweldig. ,,Dat is een compliment voor onze vrijwilligers. Zij zorgen dat de baan er geweldig mooi en schoon bij ligt.” 

..Dit is echt interval, nodig in de voorbereiding”, aldus Jorrit Bergsma. ,,Wee worden stevig onderhanden genomen, maar betaalt zich in de echte schaatsmaanden absoluut terug.”

Jumbo/Visma, één van de toonaangevende schaatsploegen in ons land, geniet met volle teugen op de Edese skeelerbaan. Het is niet alleen hard werken maar deze topsporters genieten ook van de skeelersport. Dit met het doel in het schaatsseizoen de concurrentie af te troeven. Genieten doen ook een aantal kinderen van BSOKNOET. Nu beseffen zij zich nog niet hoe dicht zij bij menige Olympisch kampioen hebben gestaan. Die hen gewoon vriendelijke groeten ook. Topsport en kinderplezier gaan bij de EIJV op de skeelerbaan hand in hand. Een win-win situatie.

Bron video: EIJV


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie